Vágólapra másolva!
Az osztrák sajtó nem győzi kiemelni a magyar szurkolók fantasztikus teljesítményét a férfikézilabda Európa-bajnokságon. A nyitónapon a magyar válogatott meglepetésre 29-29-es döntetlent ért el az olimpiai és világbajnok Franciaország ellen, többek között azért, mert a drukkerek hazai pályát teremtettek az Arena Novában.

Pincési László helyszíni jelentése Bécsújhelyről

A Kronen Zeitung cikkének címe szerint a hazai pálya kisebb szenzációhoz segítette a magyar együttest. A lap megemlíti, hogy a 3600 szurkoló zöme Magyarországról jött, ők változtatták boszorkányüstté (a magyar sportnyelvben elterjedt kifejezéssel oroszlánbarlanggá) az Arena Novát.

"A magyarok tomboltak a lelátón, ami nagy pozitívum. Ráadásul mindenféle rendbontás nélkül. Az Arena Nova biztonságos volt, a rendre 20 rendőr és 60 biztonsági ember vigyázott, az este pedig igazi kézilabda-fesztivál lett" - írta a lap.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Kronen Zeitung megemlítette, hogy csak Magyarországról 47 újságíró érkezett, s bár már sikerült eladni 3300 jegyet szerdára is, 500 belépő még mindig gazdára vár.

Eltűnt magyar zászlót keresnek

Kétségbeesett kérés érkezett az [origo] szerkesztőségébe: Varga Sándor jelezte, a keddi, Franciaország elleni mérkőzést követően az Arena Nova lelátójáról eltűnt az 5x2 m-es "Hajrá Magyarország" feliratú zászlója. Nagyon a szívéhez nőtt az ereklye, amely a pekingi olimpiát is megjárta. A megtalálót kéri, hogy mailben vegye fel vele a kapcsolatot, esetleg a bécsújhelyi sajtóhelyen az [origo] tudósítójának adja át, hogy visszajuttathassa tulajdonosának.