Vágólapra másolva!
A franciák elleni pontszerzést egy csalódást jelentő spanyol pofon követte a férfikézilabda-Eb-n. A magyar válogatott kapusa, Puljezevics Nenad szerint azért nem tudnak a magyarok folyamatosan magas színvonalon kézilabdázni, mert kevés olyan játékos van a keretben, aki a klubjában meghatározó lenne. Eklemovics Nikola szerint az ellenfél 5+1-es védekezése rogyasztotta meg a csapatot, Krivokapics Milorad úgy véli, a csehek ellen esélyesebbek vagyunk.

Pincési László helyszíni tudósítása Badenből

Csütörtök hajnalban erős havazással indult a nap Bécsújhely környékén, délre mintegy 15-20 centiméteres hó borította Alsó-Ausztria területét. A magyar férfikézilabda-válogatott a spanyoloktól elszenvedett megalázó vereség után egyébként is a délelőttöt pihenéssel töltötte a Baden városában lévő csodálatos, reneszánsz stílusú Schloss Weikersdorf Hotelben.

A programban délután videózás és edzés is szerepelt, ám előtte a magyar csapat néhány játékosai nyilatkozott az [origo]-nak. "Nem éreztem, hogy a csapatot összetörte volna a spanyolok elleni vereség, de az biztos, hogy nem számítottunk arra, hogy kilenc góllal veszítünk" - mondta Krivokapics Milorad, akire nem lehet panasza a szakvezetésnek, hiszen az eddigi két meccsen 11 gólt dobott.

"A hatos fal ellen készültünk, s teljesen összezavarodott a csapat, amikor a spanyolok 5-1-es védekezéssel kezdtek. Ám várható, hogy a csehek is hasonló taktikát alkalmaznak majd. Okosan és türelmesen kell kézilabdáznunk, mint kedden a franciák ellen. A ki-ki mérkőzésen több esélyt adok magunknak, mivel olyan játékosok alkotják az együttest, akik képesek a továbbjutást kiharcolni" - tette hozzá a Szeged játékosa.

Puljezevics Nenad úgy véli, azért kapott ki súlyosan az együttes, mert pszichikailag visszaesett. "Sajnos az Interwetten-kupán is ez volt a baj: egy jó meccs a horvátok ellen, aztán egy vereség a lengyelektől. Úgy látszik, ez a csapat nem képes folyamatosan jól játszani, hiszen amikor nagyon fontos, akkor elmarad a várt teljesítménytől. Sajnos kevés olyan játékos található a keretben, akik a saját klubjukban meghatározó szerepet töltenek be."

A csehek ellen van esély, a kapus úgy véli, még talán lélektanilag az is segíthet, hogy tudjuk, egy pontunk már van, azaz a döntetlen is nekünk kedvezne. "Persze kézilabdában lehetetlen ikszre játszani. Mindkét csapatnak van esélye a győzelemre, s egy igazi harcias, jó iramú mérkőzésre számítok, amelynek a végén természetesen mi örülhetünk."

Forrás: [origo]

Eklemovics Nikolát azzal szembesítettük, hogy irányítóposzton Császárral együtt a szokásosnál kevesebb a lövési kísérlete, így kevés gólt is szereznek. "Hogy ki hány gólt lő, összességében nem is olyan fontos. Mivel mindenki emberfogással játszik ellenünk, nagyon távol vagyunk a kaputól, emiatt lövési kísérletünk sem akadt. Viszont az irányító külön őrzésével nő a variációs lehetőség, lehet is erre készülni, hiszen ezáltal 5-5 ellen nagyobb terület marad a játékra. A franciákkal szemben láthattuk, mindez jól alakult. A spanyoloknál nem vártuk azt, hogy emberfogással játszanak, de valószínűleg több csapat is ezt erőlteti ellenünk."

A veszprémi irányító mi mást, mint győzelmet vár a pénteken 20.15-kor kezdődő mérkőzéstől. "A cseh válogatott jó, igazi küzdő csapat, jó védekezéssel, s Jicha személyében klasszis átlövővel. Majd meglátjuk, hogyan alakul a csata."