Vágólapra másolva!
A 2008-2009-es szezonban kétszer is vereséget szenvedett a Krim Ljubljana nőikézilabda-csapata a Győri Audi ETO-tól, a szlovének a Bajnokok Ligája idei középdöntőjében szeretnének revánsot venni. Azzal tisztában vannak, hogy az ETO erősödött, de ahogy az Ekipa fogalmazott, a Krim nem fehér zászlót lobogtatva utazik Győrbe.

"A csoportkör és a középdöntő közötti szakaszt pihenésre, illetve fizikai felkészülésre használtuk fel. Próbáltunk a leendő ellenfeleink játékához illeszkedő taktikát kitalálni, megoldásokat kerestünk támadásban és védekezésben, igyekeztünk sokat tanulni a férfi Európa-bajnokságon látottakból" - nyilatkozta a szlovén sportnapilapnak Marta Bon vezetőedző.

Bon elmondta, tavaly egyértelműen az 5+1-es védekezéssel tudtak partiban lenni a Győrrel, ez a forma a jelenlegi szezonban is kiválóan működik, s úgy érzi, sikerült a hatosfalas védekezést is összecsiszolni kapusai teljesítményével.

"Már azzal elégedett lennék, ha hoznánk a csoportkörben mutatott formát. Hogy ez sikerülhet-e szombaton, nem tudom. Amennyiben igen, sikeresek lehetünk Győrben is" - mondta a szakvezető.

"Nagyon tiszteljük az ellenfelet, kiváló csapat remek játékosokkal és dinamikus kézilabdával. Görbicz Anita visszatért sérüléséből, balszélen Vérten Orsolya klasszis, de átlövőposzton is olyan sztárokat vonultat fel, mint a brazil Amorim vagy román Bradeanu."

A lap szerint a Ljubljana nélkülözi majd Andrea Lekicet, a szerb irányító sérülése tíznapos pihenés után sem javult, Zácsik Szandra is kisebb problémával küszködik, míg Maja Zrnec és Tjasa Prebil beteg.

"Ebben a szakaszban már nincsenek egyszerű mérkőzések" - jelentette ki Radu Voina, az Oltchim Valcea női csapatának edzője, a Bajnokok Ligája főtáblás mérkőzéseinek kezdete előtt. A román bajnok a második csoportban szerepel az osztrák Hypo, a dán Viborg és az orosz Volgográd társaságában. "Épp néztem a Hypo eredménylistáját. Tizenkét BL-finálét játszott, és abból hetet megnyert. Elismerésre méltó teljesítmény, egy olyan csapaté, amely komolyan és tartalmasan játszik, amelyik az ellenfél legkisebb hibáját is kihasználja" - magyarázta a román válogatott élén megerősített szakvezető.


A KEK nyolcaddöntőjében a Debrecen az egyik legnehezebb ellenfelet kapta: a BL-ből átkerült montenegrói Podgoricát, amelynek egészen január közepéig Zsiga Gyula volt a vezetőedzője. Csakhogy a kényszerű BL-es búcsú miatt jött az edzőcsere. Így is maradt magyar az együttesben: Szamoránsky Piroska, míg Kindl már a montenegrói válogatottban is bemutatkozott.

A hétvégi program:
BL, középdöntő, I. csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) szombat 17.20
HC Leipzig (német) - Larvik (norvég) vasárnap 15.00

II. csoport, 1. forduló:
Dinamo Volgográd (orosz) - Viborg HK (dán) szombat 14.00
Hypo (osztrák) - Valcea (román) szombat 20.20

KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - DVSC-Korvex szombat 18.00

A 2010/11-es idényben is öt-öt magyar csapat indulhat az európai kézilabdakupákban - derült ki a kontinentális szövetség csütörtökön kiadott közleményéből. A földrész ranglistája alapján - amelyen a nők a 3., a férfiak a 4. helyet foglalják el - mindkét nemnél két-két Bajnokok Ligája, illetve EHF-kupa-, és egy KEK-induló lehetséges. A létszám akkor nőhet, ha a még versenyben lévő magyar együttesek közül valamelyik megnyeri saját sorozatát az idén.