Vágólapra másolva!
Három hónapra eltiltották a képernyős szerepléstől Léderer Ákost, a Sportklub és az RTL Klub sportriporterét, amiért egy fehérvári hokimeccsen kitört verekedés közben hatalmas lelkesedéssel buzdította a magyar jégkorongozót. A Sapa Fehérvár AV19 egyik szurkolói csoportja kiáll Léderer mellett, szerintük más kommentátorok nem képesek ennyire magukkal ragadni a nézőket.

"Gyerünk, Geri, bátran, bátran, akarta a bajt a szlovén, hát megkapta!" - üvöltötte Léderer Ákos a február 2-ai SAPA Fehérvár AV 19 - HK Acroni Jesenice jégkorongmérkőzés közvetítése közben, mialatt a fehérvári Nagy Gergő és vérző arcú ellenfele, Gasper Susanjnak ököllel ütötte egymást a jégen. A bunyó végeztével a kommentátor többször is a "bravó, gyönyörű volt!" felkiáltásokkal gratulált a magyar játékosnak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=86j096ZcsSsvrS34


A Sportklubot üzemeltető IKO Kábeltévé Kft. és az RTL Klub vezetősége szerint elfogadhatatlan, hogy egy riporter így elragadtassa magát, ezért három hónapra letiltották a képernyőről Léderert, ezalatt Hetthéssy Zoltán közvetíti majd a jégkorongmeccseket.

A Fehérvár szurkolói viszont kiállnak Léderer mellett, a jégkorong.blog.hu weboldal egy felhívást is közzétett a Blue Brothers csoport részéről.

"Korábban sok bírálatot kapott, nem mindenki örült, amikor kiderült, ő lesz az EBEL-mérkőzések állandó riportere, ám rövidesen bizonyított a fanyalgóknak. Mára nemcsak elfogadottá vált személye, de számtalan embertől hallottuk, igen, az általa teremtett hangulat hozta meg a kedvét, hogy fordulóról fordulóra a képernyők elé üljön. (...) Hisszük: Léderer Ákosnak, aki egyedülálló módon szurkol a magyar EBEL-szereplőnek, és népszerűsíti a jégkorongot Magyarországon a kereskedelmi televíziókban, ezért nem jár büntetés. Léderer adásról adásra hozza meg a hokihoz az újabb és újabb sportszerető emberek kedvét. Folyamatos lázban tartja emberek ezreit, akiket nagy valószínűséggel más riporterek nem lennének képesek ennyire magukkal ragadni. Léderer Ákosnak tehát nemcsak ott a helye a kommentátorállásban, hanem csak neki van ott a helye. Arra bátorkodunk készülni, hogy erre a tényre felhívjuk a televízió illetékeseinek figyelmét. Erre nincs ideálisabb hely és idő, mint a Fehérvár utolsó hazai alapszakasz-mérkőzése, amelyet a Sportklub közvetít élő adásban az Ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokból" - írják a fehárvári szurkolók.

"Borzasztó jól esik, hogy a szurkolók így a szívükön viselik a sorsomat, és velem vannak a bajban" - mondta az [origo]-nak Léderer, elismerve, hogy több szempontból is rosszul érinti a vezetők döntése, azt azonban nem akarta kommentálni.