Vágólapra másolva!

Madarasék oktatták az ausztrál pólósokat

Nagyon simán, 14 gólos különbséggel nyerte meg bemutatkozó mérkőzését a magyar férfivízilabda-válogatott az ausztrálok legjobbjai ellen a 4. Volvo-kupáért kiírt nemzetközi torna szerdai nyitónapján, Hódmezővásárhelyen.

Eredmény:
Magyarország - Ausztrália 18-4 (6-1, 4-1, 3-2, 5-0)
a magyar góldobók:
Madaras, Szivós, Kis 3-3, Hosnyánszky, Steinmetz, Vámos 2-2, Varga Dénes, Török, Hárai 1-1

A szervezők eredetileg a hazai csapat meccsét szánták az első találkozónak, ám a zárónapra tervezett Egyesült Államok-Ausztrália mérkőzést külföldi kérésre szerda délelőttre előrehozták, ezt a 2008-as pekingi olimpián ezüstérmes amerikaiak nyerték öt góllal.

Az esti találkozóra ily módon élesben melegítő, olimpiai 8., világbajnoki 10. ausztrálok sok jóra a magyarok ellen sem számíthattak, s a vendégek balsejtelmeit hamar felerősíthette Madaras Norbert és Szivós Márton, ők ketten tudniillik gyors egymásutánban már a negyed elején bevették a rivális kapuját (2-0). Aztán Kemény Dénes együtteséből egyre többen társultak a duóhoz, s az első szünetre 5 gólosra duzzadt a magyar előny (6-1).

A folytatásban is inkább bemutatóóra jellege volt a mérkőzésnek, amelyen persze a magyarok oktattak, míg a vendégek leginkább a középkezdést gyakorolhatták. Így aztán számukra különösen örömteli fejlemény lehetett, hogy 8-1-es állásnál be tudták lőni második góljukat.

A második "félidőnek" 10-2-es hazai vezetésnél vághattak neki a csapatok, s ebben a negyedben volt először szorosabb a csata, mert a játékrészt csupán egyetlen góllal nyerte a magyar válogatott. Amely ugyanakkor a kategóriakülönbség mérhető jeleként a negyedik nyolc perc elején, Török Béla révén produkálta az ezen a szinten korántsem megszokott 10 gólos különbséget (14-4). A differencia ráadásul tovább nőtt, noha ekkor már több egyénieskedés, s ebből fakadóan rontás is akadt. Viszont a hibákért mindenkit kárpótolhatott a center Kis Gábor csavargólja, amellyel 12 másodperccel a dudaszó előtt beállította a 18-4-es végeredményt.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "A felkészülés elején tartunk mi is, meg a gyengének tűnő ellenfelek is, akiknek - mint általában a tengerentúliaknak - csak az olimpia számít. Láthattuk azért, hogy nem megy minden magától, olimpiai bajnokaink is tudnak hibázni. Az újoncokkal elégedett vagyok, hétfőn a kanadaiak ellen hármat, ma egyet avattunk."

A délelőtti mérkőzésen:
Egyesült Államok - Ausztrália 9-4 (3-1, 3-0, 1-2, 2-1)

Később:
Kanada - Egyesült Államok 6-5 (2-1, 0-0, 2-3, 2-1)

A csütörtöki program:
Magyarország - Egyesült Államok 19.00
Kanada - Ausztrália 20.30