Vágólapra másolva!
Legyőzte a vendég szlovén Velenjét, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A másik magyar érdekelt, a Pick Szeged ugyanakkor bravúros spanyolországi pontszerzése ellenére búcsúzott.

Eredmény, férfi BL, 9. forduló, B csoport:
MKB Veszprém - Velenje (szlovén) 30-25 (15-11)
Veszprém, 5000 néző
v.: Opava, Valek (cseh)
gól: Pérez 6, Eklemovics 6, Iváncsik G. 5/3, Iváncsik T. 3, Sesum 3, Sulic 2, Gulyás 2, Terzic 2, Korazija 1, illetve Cupic 5, Simic 4, Natek 4, Bezjak 3, Golcar 3, Rnics 2/1, M. Zvizej 2, Harmandic 1, Nosan 1
hetesek: 3/3, illetve 3/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Egyszerű volt a képlet: ha a Veszprém begyűjti a két pontot, csoportelső, és a nyolcaddöntőben majd csoportnegyedik együttest kap ellenfélnek. Rossz hír volt, hogy Peric betegség miatt nem vállalta a játékot, így a világklasszis kapus nélkül kellett megvívni a fontos összecsapást.

A hazaiak nyitó góljai után egyenlítettek a vendégek, de csak a 8. percig tudták tartani az iramot. Az esélyesebb Veszprém fokozatosan növelte előnyét, s 10-5-nél, a 17. percben a Velenje időt kért. Cupic dupláját követően már Mocsai Lajos - akit a héten neveztek ki a magyar válogatott szakmai igazgatójának - rendelte magához tanítványait. A lendületbe jött szlovénok felzárkóztak, ám a szünet előtti hajrát megint jobban bírta a házigazda.

A folytatásban sem adta alább a Veszprém, a megnyugtató előnyét biztosan őrizte. Az örökifjú Perez - ha szükség volt rá - könnyedén értékesítette helyzeteit, a Velenje nem tudott látótávolságon belül kerülni. Negyedórával a vége előtt már 22-17 volt az állás, majd a különbség még tovább hízott (28-19). Végül a szlovénok megúszták: nem lett kétszámjegyű a differencia.

A magyar bajnok - immár tét nélküli mérkőzésen - a jövő héten a lengyel Kielce vendége lesz.

Forrás: foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Nézze meg képgalériánkat!

"Gratulálok a Velenjének a jól szervezett játékához, csapatomnak pedig azért, mert az ismert gondok ellenére - 4-5 játékosunk esett át vírusos fertőzésen - győztünk. Dejan Peric sarkában olyan felületű bevérzés van, ami lehetetlenné tette a pályára lépését, a szintén betegséggel küszködő Fazekas Nándor kimagasló teljesítményt nyújtott. A közönség ráérzett a nehézségeinkre, megérezte a holtpontokat, ezeken mindig átlendített bennünket, ezt nagyon köszönöm nekik. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen kiegyensúlyozott csoportot sikerült megnyernünk" - nyilatkozta Mocsai Lajos a klub hivatalos honlapján.

Branko Tamse, a Velenje edzője: "Gratulálok a Veszprém csapatának a győzelemhez és a kézilabdát értő közönségéhez. Három olyan negatív szakasza volt a mérkőzésnek, ami miatt elvesztettük a meccset. Az első félidőben, amikor a megbeszélt védekezést játszottuk, akkor minden rendben ment, ezt azonban nem tudtuk tartani. Sok energiát emésztett fel, hogy mindig futottunk az eredmény után."

Az állás: 1. MKB Veszprém 16 pont, 2. Rhein-Neckar Löwen 12/8 mérkőzés, 3. Kielce 9, 4. Velenje 5, 5. Chambéry 5/8, 6. Boszna Szarajevó 5

Forrás: foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Nézze meg képgalériánkat!

Eredmény, férfi BL, 9. forduló, A csoport:
Valladolid (spanyol) - Pick Szeged 35-35 (13-19)
Valladolid, 1500 néző
v.: Cvetko, Kavalar (szlovén)
gól: Raúl Entrerrios 8, Rentero 8, Perales 5, Tvedten 4/2, Marko Krivokapic 4, Eduard Fernandez 3, Bilbija 1, Delgado Ávila 1, Lopez Romero 1, illetve Zvizej 8/2, Katzirz 8, Nenadic 6, T. Stranovsky 4, Zubai 3, Andjelkovic 3, Milorad Krivokapics 2, Kos 1
hetesek: 3/2, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 8 perc

A Szeged a spanyol Valladolid csarnokában lépett pályára, s bravúros döntetlent ért el. Az már délután eldőlt, hogy a magyar együttes nem jut tovább a csoportjából, mivel a román Constanta nyert a görög PAOK Szaloniki ellen, s így a Tisza-parti alakulat már semmiképpen sem kerülhetett az első négy közé.

Kiválóan kezdett a magyar együttes, Katzirz átlövései, illetve Zvizej és Stranovsky gyors indulásai, illetve szélsőbefutásai ellen nem tudott mit tenni az ellenfél. A jobbszélső, Juan Rentero ugyan szállította a gólokat, s a Valladolid ki is egyenlített 11-11-re, az utolsó kilenc percet 8-2-re nyerte a Szeged.

19-13-as előnyről hat perc alatt 19-19 lett a második játékrész elején, szerencsére a Szeged nem omlott össze, hanem a pazar lövőformában lévő Nenadic vezérletével tartotta a lépést. A hajrában még a Szeged kezében volt a győzelem lehetősége, ám kettős emberelőnyben, a kapus helyett is mezőnyjátékost is behozva sem sikerült betalálni (35-35)

Az állás: 1. Montpellier 16 pont, 2. Csehov 12, 3. Valladolid 11, 4. Constanta 9, 5. Szeged 4, 6. PAOK Szaloniki 2