Vágólapra másolva!
Sorozatban hatodszor nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győri Audi ETO KC, miután vasárnap könnyedén legyőzte az FTC RightPhone csapatát a győri négyes döntőben.

Duna Takarék MK, döntő:
Győri Audi ETO KC - FTC RightPhone 33-20 (20-9)

Győr: Pálinger, Víg (kapusok), Amorim 3, Bradeanu 5 (2), Deáki 1, Hornyák Á. 4, Kovacsics 2 (1), Mayer, Mraviková 5, Orbán 2, Spiridon 4, Szölösi 2, Tomori 1, Vérten 4. Edző: Konkoly Csaba.
FTC: Pastrovics, Andrási (kapus), Balogh B. 3, Bari Nagy 1, Berta 1, Dajka 5 (1), Emberovics 2, Hornyák A. 1 (1), Németh Cs. 1, Szabó E. 2, Szádvári, Szamoránsky A. 2, Szucsánszki, Trufán 2. Edző: Elek Gábor.
kiállítás: 6, illetve 8 perc
hétméteres: 4/3, illetve 3/2

A szurkolók a kezdés előtt plüssfigurákat dobáltak a pályára, amelyek a megyei kórház gyermekosztályára kerülnek.

A hazaiak esélyeshez méltóan, 4-0-s rohammal kezdtek, az FTC csak a 7. perc elején talált be először. Nagy volt az iram, a védelmek nem igazán tudták megszűrni a támadásokat. A Győr negyedóra után már 10-4-re vezetett, főleg Bradeanut nem tudták tartani a vendégek. Emberovics kiállítása alatt tovább folytatta az offenzívát az ETO, és a 25. percben, 16-8-nál időt kértek a vendégek. A pihenőt a győriek használták ki jobban, és már a szünetre eldöntötték a kupa sorsát.

A második félidőt is négy találattal nyitotta a hazai gárda (24-9), majd jöhettek a cserék. A Fradi erejéből csak arra tellett, hogy tízgólos különbség közelébe jusson, és a fiataljai rutint szerezhettek a világ élvonalába tartozó riválissal vívott csatában. A vége aztán 33-20 lett, azaz a Győr megmutatta, hogy otthon képtelenség még megszorítani is.

A mostani ezüstérem a fővárosiaknak KEK-indulást érhet, ha a bajnokságban nem kerülnek be az első kettő közé.

A Győr a jövő héttől folytatja a Bajnokok Ligája középdöntős sorozatát, ahol a norvég Larvikot fogadja.

a 3. helyért:
Mondi Békéscsaba - ASA-Consolis-Hódmezővásárhely 31-29 (13-13, 27-27) - büntetőkkel

Az MK történetének győztesei:
11-szer: Vasas, Ferencváros
6-szor: Győr
5-ször: Debrecen, Dunaferr
3-szor: Bp. Spartacus
2-szer: Vörös Lobogó, TFSE
1-szer: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger, Bakony Vegyész, Építők