Vágólapra másolva!
Sohasem szűkölködött klasszis kapusokban a norvég nőikézilabda-sport, amelynek egyik legendás alakja, Heidi Tjugum 36 esztendősen tér vissza a Storhamar együttesébe.

Az 1973-as születésű, 175-szörös válogatott norvég csillag, Heidi Tjugum pályafutása során csupán az olimpiai aranyérmet nem tudta megnyerni a nemzeti csapatban. Az ötkarikás játékokról van ezüst- (1992) és bronzérme (2000), míg az atlantai játékokon 1996-ban a 4. lett, a bronzmérkőzésen éppen Magyarország győzte le az együttest.

Az 1997-es németországi világbajnokság ezüstérme után két évvel, a norvég-dán közös rendezésű eseményen világbajnoki aranyat nyert, 1998-ban pedig Európa-bajnok lett (1996-ból és 2002-ből Eb-ezüsttel rendelkezik).

Klubszinten az Assiden, a Glassverjet és a Baekkelagets után 1997-ben szerződött a dán Viborghoz, amellyel 1999 és 2002 között négy bajnoki címet és egy EHF-kupát (1999) nyert, 2001-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott.

2005-ben visszavonult, a Gjövik kapusedzője lett, ám 2007-ben a német kupa négyes döntőjébe jutott Leipzig hívó szavára visszatért, s diadalra vezette a német együttest. 2007 nyarán a norvég Storhamar igazolta le, másfél év múlva azonban gyermekáldás miatt visszavonult. Kislánya, Vilde Marie 2009. augusztus 6-án született meg.

Tjugum a múlt héten edzésbe állt a Storhamar együttesénél, s várhatóan szerdán a Levanger elleni bajnokin védenie is kell. A csapat elsőszámú kapusa, Stine Lidén két hétig tanulmányi szabadságát tölti, így szükség lesz a pótlásra.

Forrás: AFP

"Nagyon remélem, Heidi elfogadja ajánlatunkat, s jövőre nálunk véd" - nyilatkozta a Hamar Dagbladnak Arne Senstad edző. "Ezzel egy nagy problémánk oldódna meg."

Leganger: Larvik?

Az Ostlands-Posten információja szerint világklasszis kapussal erősíthet a Larvik nőikézilabda-csapata, amely szintén világ- és Európa-bajnok játékost szemelt ki Cecilia Leganger személyében.

A megszűnő dán FCK együttesét erősítő csillag a hírek szerint hazatérne, ahol a Nyberggel, Hammersenggel, s várhatóan Riegelhuthtal megerősödő Larvik tárt karokkal várja, s ahol komoly párost alkothatna Lene Rantalával.