Vágólapra másolva!
Az Eger férfivízilabda-csapata hazai környezetben 12-4-re kikapott szerdán a szerb Partizan Beogradtól az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

negyeddöntő, 1. mérkőzés:
ZF-Eger - Partizan Beograd (szerb) 4-12 (2-5, 2-3, 0-2, 0-2)
gólszerzők:
Biros 2, Binder, Graham, illetve Vujasinovic 5, Prlajnovic 2, Korolija 2, Pijetlovic, Mitrovic, Radjen

A 3200 nézőnek köszönhetően fergeteges hangulat fogadta a csapatokat, többek között Buzánszky Jenő, az Aranycsapat játékosa is helyet foglalt a kék pólóba öltözött egri hívek között.

A Partizan bekezdett az első negyedben: a csapatkapitány Vujasinovic négy gólt lőtt Szécsinek. Az Eger 0-4 után ébredt, Biros ötméteresével szépített, majd Binder is betalált Soro kapujába. A két csapat közötti különbséget jól jelezte, hogy amíg a szerbek mindhárom előnyüket gólra váltották, az egri oldalon egyet sem sikerült.

A második játékrészben már keményebben védekeztek a házigazdák, de nem sikerült felzárkózniuk, sőt, a negyedik szerb előnyt könyörtelenül gólra váltotta Mitrovic. Bundshuh kiállítása után Pijetlovic is eredményes volt, s ezzel már 2-7-re módosult az állás.

A szerbek biztos vezetésük birtokában sem engedtek ki, Prlainovic ötméteresből már a nyolcadik belgrádi gólt jegyezte. Némi reményt jelentett a hazaiaknak, hogy a második negyed utolsó két percében előbb Biros, majd Graham is betalált Soro kapujába, így a félidőben négygólos volt a magyar csapat hátránya.

A fordulás után két egri előny is kimaradt, így a felzárkózási remények is távolodtak. Vujasinovic aztán már az ötödik góljának örülhetett, s a bírók hiába állították ki végleg Pijetlovicot, majd Aleksicet is, a hazai fórok sorra kimaradtak - a kapufa, vagy Soro hárította a kísérleteket. Az Eger az utolsó játékrészben sem tudta bevenni a rivális kapuját, így súlyos vereség lett a vége.

A Partizan - amely gyakorlatilag már a nápolyi négyes döntőben érezheti magát - immár sorozatban 30. tétmérkőzésén maradt veretlen. A formalitásnak tűnő visszavágót április 14-én rendezik Belgrádban.

Gerendás György, az Eger vezetőedzője: "El kell ismerni, hogy egy szinttel feljebb játszott a Partizan. Megkérdőjeleződik bennem, hogy értek-e a vízilabdához, mert a sorsolás előtt azt mondtam, hogy örülnék, ha őket kapnánk. A bajnokik után dicsértem a védekezésünket, ez ellen a szerb csapat ellen semmire nem tudtunk menni hátul. Mi lehet a célunk Belgrádban? Játsszunk egy jó meccset és szorongassuk meg minél jobban a hazaiakat. Megható volt, hogy ennyien és ilyen lelkesedéssel mellénk álltak az egriek. Ezúton is szeretném ezt megköszönni."