Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém Nagy László csapatával, a spanyol Barcelonával találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében - derült ki a keddi bécsi sorsoláson.

Mivel a magyar együttes az alapszakaszban csoportgyőztes volt, ezért az első mérkőzésen idegenben lép pályára, és a visszavágót játssza hazai környezetben.

A nyitócsatára április 21. és 25. között kerül sor, a visszavágót április 28. és május 2. között kell lejátszani. A párharc győztese jut a május 29-30. közötti kölni négyes döntőbe.

Csoknyai István másodedző nem igazán örült annak, hogy a hétszeres bajnok (1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005) Barcelona került csapata útjába: "A Barcelona igazi sztárcsapat, és tiszteletet parancsoló az eredménysora. Tudtuk, hogy nehéz ellenfelet kapunk. A Barcelona és a Hamburg ezen belül is az erősebb kategória, a Rhein-Neckar pedig egyre jobb, mert felépültek a sérültjeik. Kemény, végletekig izgalmas párharc lesz az biztos, és szeretnénk bejutni a négyes döntőbe. Huszonkét játékos van a Barcelona keretében, posztonként két-három sztár, egy esetleges sérülés vagy formahanyatlás sem látszik meg a teljesítményen" - mondta az MTI-nek Csoknyai.

"Itt már nincs könnyű ellenfél" - jelentette ki Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém balszélsője. "Lehet, hogy az orosz bajnok jobban feküdt volna nekünk, de a Barcelona ellen is van esélyünk. Legalább annyi, mint nekik ellenünk. Nem lesz egyszerű kiharcolni a továbbjutást. Remélem, lesz két jó meccsünk."

Nagy László, a Barcelona magyar átlövője elmondta: szerették volna a címvédő Ciudad Realt és a német Kielt későbbre tartogatni, így aztán nem bánkódik a sorsolás miatt. "Az biztos, hogy az első, barcelonai meccsen nem dől el a továbbjutás. Ebben a szakaszban már nincs könnyű ellenfél, és az valamelyest kedvezhet a Veszprémnek, hogy hazai pályán játssza a visszavágót. A saját közönségünk előtt szeretnénk magabiztos előnyt szerezni, de szó sincs arról, hogy ez sokgólos győzelmet jelentene, mert valamikor az egy-két gólos siker is elég lehet a visszavágóra, de 6-7 gól is ledolgozható. A kétszer 60 percen végig kell koncentrálnunk, és akkor juthatunk el a Final Fourba."

A magyar és a katalán együttes ezt megelőzően négyszer került egymással szemben a BL-ben, és csak egyszer bizonyult jobbnak a Veszprém. Az 1997/98-as és az 1998/99-es szezon negyeddöntőjéből a Barcelona jutott tovább - az előbbi esetben csak több idegenben lőtt góllal -, míg az 1999/2000-es évadban a csoportkörben a spanyol alakulat mindkétszer verte riválisát. A 2003/04-es kiírás nyolcaddöntőjéből a Veszprém 60-59-es összesítéssel ment tovább.

A férfi BL negyeddöntőinek sorsolása:
Barcelona (spanyol) - MKB Veszprém
HSV Hamburg (német) - Ciudad Real (spanyol)
Csehovszki Medvegyi (orosz) - Montpellier (francia)
Rhein-Neckar Löwen (német) - THW Kiel (német)