Társoldalunk:

Szuper Levente nem védhet a hokivébén

2010.04.14. 14:23

Eldőlt, hogy Szuper Levente, a német bajnoki döntős Hannover kapusa nem utazik a szombaton rajtoló divízió I-es jégkorong-világbajnokságra. Erről a 86-szoros válogatott kapus tájékoztatta az MTI-t, miután egyeztetett a német klub vezetőivel.

A Hannover kedden este szerezte meg a fináléba kerüléshez szükséges harmadik győzelmet az Ingolstadt ellen. Azért merülhetett fel Szuper vb-szereplése, mert a rájátszásban csak a cserepadon jutott neki hely.

"Hallani sem akarnak róla, hogy a csapat nélkülem induljon neki a döntőnek és a bajnoki cím megszerzésének. Októberben még az utolsó helyen álltunk és onnan küzdöttük vissza magunkat eddig, ez nagyon nagy dolog, és nekem is komoly részem van benne" - mondta Szuper. Hozzátette: lelkileg fontos számára, hogy az erős német bajnokságban döntős lehet, s szeretne egyszerre két helyen lenni, de ez fizikai képtelenség.

Szuper utoljára a 2004-es vb-n nem lehetett ott a magyar válogatottal, akkor tengerentúli klubkötelezettségei miatt. A kapusnak nagy szerepe volt abban, hogy a válogatott tavaly az A csoportban szerepelhetett.

Ted Sator szövetségi kapitány tudomásul vette a helyzetet, és várhatóan már szerdán este megnevezi azt a két kapust, aki utazik a ljubljanai vb-re. A keretben jelenleg három kapus, Hetényi Zoltán, Budai Krisztián és Rajna Miklós található.

A magyarok sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a házigazda szlovén csapattal mérkőznek a vb-n, és csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK