Vágólapra másolva!
Nem jutott be a fináléba a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a múlt heti, hazai első mérkőzésen elért 25-25-ös döntetlent követően az elődöntő vasárnapi visszavágóján 24-20-ra kikapott a román Valcea otthonában. A tavaly döntős magyar alakulat - amely sorozatban negyedik alkalommal jutott el a legjobb négyig a Bajnokok Ligájában - a romániai mérkőzésen az első félidőben még jól játszott, a fordulást követően azonban elkészült erejével, a hazai alakulat pedig fokozatosan ellépett.

Női BL, elődöntő, visszavágó:
Oltchim Valcea (román) - Győri Audi ETO KC 24-20 (11-10)
Ramnicu Valcea
v.: Pedersen, Mortensen (dánok)
gól: Nechita 7, Neagu 5/3, Manea 4, Stanca, Vizitiu, Simkuite 2-2, Meirosu-Fiera, Puscasu 1-1, illetve Görbicz 6/3, Kovacsics 4/1, Amorim 4, Mraviková 3, Spiridon, Bradeanu, Vérten 1-1
továbbjutott: a Valcea, 49-45-ös összesítéssel

Jól kezdett a Győr, védekezésben keményen odatette magát, elöl pedig az első mérkőzésen kicsit szürkébben teljesítő Vérten és Görbicz is betalált. A játékvezetők hamar meg akarták fogni az összecsapást, Spiridont például már nyolcadik percig kétszer kiállították.

Komoly csata zajlott a parketten, ziccerbe nagyon nehezen kerültek a csapatok, így előtérbe kerültek az átlövések, ez pedig a magyar bajnoknak - főként Görbicz és Amorim révén - sokkal jobban ment. A dán játékvezetők nem ijedtek meg a pokoli hangulattól, remekül vezették a találkozót, amelynek szünetében egy góllal vezettek a románok.

A mérkőzés összefoglalója:


A fordulást követően egy darabig továbbra is hullámzó volt a játék: előbb a Valcea húzott el három góllal, majd a Győr egyenlített két perc alatt (13-13). Aztán Amorim kiállítása nyomán ismét nehéz helyzetbe került a magyar együttes, megint három gólra duzzadt a hazai előny. A magyarok egyre többet hibáztak támadásban, ezekből pedig rendre leindult a román bajnoki címét a hét közben bebiztosító Valcea (18-13).

Konkoly Csaba természetesen időt kért, de a románok a hátralévő tíz percre tökéletesen be tudták osztani tetemes előnyüket, így végül magabiztos győzelemmel harcolták ki a továbbjutást.

A másik elődöntőben szombaton:
Larvik (norvég) - Viborg HK (dán) 27-26 (10-13)
továbbjutott: a Viborg, 53-48-as összesítéssel

A döntő első találkozójára május 8-án vagy 9-én, a visszavágóra pedig május 15-én vagy 16-án kerül sor.