Vágólapra másolva!
A férfivízilabda Vodafone ob I rájátszásának szerdai, második játéknapján a bajnoki címvédő Vasas és az ezúttal házigazda Szeged összecsapását a fővárosiak nyerték, így 7-4-es vezetésre tettek szert a 10 pontig tartó párharcban. A másik elődöntőben az FTC 7-5-re verte az Egert, ezzel 7-4-re szépített.

A pályaelőnnyel és a hazai szurkolói kórus támogatásával a háta mögött a hazaiak a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás pazar csavargóljával szereztek vezetést, de az eltiltása után visszatért pekingi ötkarikás aranyérmes Varga Dénes két akciógóljával az angyalföldi alakulat átvette a vezetést (1-2).

A második nyolc percben a Vasas egy másik 2008-as olimpiai bajnoka, a center Kis Gábor átlövésből tovább növelte a piros-kékek előnyét (1-3), miközben a szegediek több emberelőnyös lehetőségüket is elpuskázták.

Molnár keze azonban nem remegett meg (2-3), csakhogy az idősebbik Varga-fivér, Dániel is bevette a kaput - ráadásul két ízben is, és egyformán akcióból - a meglepően magabiztos Vasas részéről. Mivel a vendéglátók támadójátéka vérszegény maradt, a nagyszünetre 2-5-ös állásnál vonulhattak el a csapatok.

A folytatásban is sokkal jobb volt a vendégcsapat, a harmadik negyedet három góllal nyerte a Vasas, a Szeged teljesen összeroppant, így nem volt esélye a felzárkózásra. A Vasas így egyetlen győzelemre került a döntőbe jutástól.

Vodafone férfi ob I, rájátszás, 2. játéknap, elődöntő:
Szeged-Beton VE - TEVA-Vasas-Plaket 3-10 (1-2, 1-3, 0-3, 1-2)
góldobók:
Molnár 2, Török 1, illetve Varga Dénes, Varga Dániel, Katonás 2-2, Kis, Hosnyánszky, Kovács, Takács

Az FTC 7-5-re nyert az Eger ellen, így a fővárosiak 7-4-re felzárkóztak a 10 pontig tartó párharcban. A népligeti uszodában remekül védekeztek a hazaiak, ellenben gyenge napot fogott ki az alapszakaszgyőztes egri együttes. Az első negyed gyors gólválása után sorozatban négy akciógólt lőtt a zöld-fehér együttes.

Weszelovszky és Georgescu remek napot fogott ki, végül 3-3 alkalommal is betaláltak a sérült Szécsi Zoltánt helyettesítő Valics Bence hálójába. A hazai gárda 5-1-es vezetésénél Gerendás György joggal korholta csapatát. Használt a fejmosás, Varga és Graham betalált és 5-3-ra alakult az első félidő.

A fordulás után óriási birkózás folyt a medencében. A színvonal nem volt magas, inkább a küzdelem dominált. Hat percet kellett várni az első gólra. Georgescu fontos pillanatban célzott pontosan. Hárai szemfüles centermegmozdulással két gólra csökkentette csapata hátrányát.

A negyedik negyedben esélyt kapott a zárkózásra a vendég csapat, de egy végleges cserés kiállítás során sem tudott élni a lehetőségekkel. Jászberényi jókor védett bravúrosan, három-négy kecsegtető helyzet maradt kihasználatlanul. Georgescu hétméteres lövése volt a meccslabda, 7-4 után már csak szépített az Eger.

Vodafone férfi ob I, elődöntő, 2. játéknap:
FTC-Fisher Klíma - ZF-Eger 7-5 (2-1, 3-2, 1-1, 1-1)
góldobók:
Weszelovszky, Georgescu 3-3, Tóth M., ill. Feltham, Varga Zs., Graham, Hárai, Kovács G.
A 10. pontig tartó párharc állása: 7-4 a ZF-Eger javára.

az 5-8. helyért:
UNIQA-UTE - BVSC-Zugló-Atlantis Casino 15-13 (2-3, 4-1, 4-5, 5-4)
Domino Honvéd - Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC 7-6 (1-2, 1-3, 2-1, 3-0)

a 9-11. helyért:
OSC-Opus-Via - Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért 10-7 (1-1, 3-0, 3-5, 3-1)