Vágólapra másolva!

Hatalmas verést osztott ki az Orlando az Atlantának

A címvédő Los Angeles Lakers második hazai mérkőzésén is legyőzte a Utah Jazzt, így 2-0-ra vezet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának elődöntőjében.

A kaliforniaiaknál Kobe Bryant 30 ponttal, Pau Gasol 22 ponttal és 15 lepattanóval, míg Andrew Bynum 17 ponttal és 14 lepattanóval remekelt. A Staples Centerben sorozatban 16-odszor alulmaradt Jazz nélkülözte a sérült orosz Andrej Kirilenkót és török Mehmet Okürt, s a folytatásban sincsenek rózsás kilátásai, mivel az NBA-statisztikák szerint a Lakers eddig 41-szer vezetett 2-0-ra a rájátszásokban, és végül mindössze egyszer bukta el a párharcot.

Keleten megkezdte párharcát a tavalyi döntős Orlando Magic és az Atlanta Hawks: a floridai nyitómeccsen a hazaiak valósággal legázolták a Milwaukee ellen hét meccsen továbbjutott vendégeket. A második negyedben csak 10, a harmadikban pedig 11 pontot összehozó atlantaiak csupán 48 órát pihentek, míg a házigazdák nyolc napja - a Charlotte Bobcats 4-0-ás kisöprése óta - készülhettek.

A 43 pontos diadal a Magic fennállásának második legnagyobb playoff-győzelme, amelyet csak a Boston Celtics elleni 47 pontos siker múl felül még 1995-ből.

eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport, 1. mérkőzés:
Orlando Magic - Atlanta Hawks 114-71
Az állás:
1-0 az Orlando javára

Nyugati főcsoport, 2. mérkőzés:
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 111-103
Az állás:
2-0 a Lakers javára.

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.