Vágólapra másolva!
A San Jose Sharks kedden, a párharc harmadik mérkőzésén is legyőzte a tavaly döntős Detroit Red Wings csapatát, így már csupán egy siker választja el a főcsoportdöntőbe kerüléstől az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A két csapat csatájában úgy vezet 3-0-ra a Sharks, hogy mindkét hazai találkozóját, illetve a mostani idegenbeli meccsét is 4-3-ra nyerte meg.

A keddi meccs elvesztése különösen fájhat a detroitiaknak, mivel 13 perccel a lefújás előtt még 3-1-re vezettek, ekkor azonban előbb Joe Thornton szépített, majd hét perccel később Logan Couture egyenlített. A hosszabbításban aztán hét percet kellett várni a döntésre, amikor Patrick Marleau talált be a hazaiak kapujába.

A vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a Red Wings, amit jól mutat, hogy az NHL történetében mindössze két csapatnak sikerült 0-3-ról fordítania korábban: a Torontónak 1942-ben, a New York Islandersnek pedig 1975-ben.

Keleten a címvédő Pittsburgh Penguins főként Marc-Andre Fleury kapusnak köszönhetően kapott gól nélkül zárta a Montreal elleni harmadik meccset, így 2-1-es előnyre tett szert.

A fiatal kanadai hálóőr a Canadiens játékosainak 18 lövését hatástalanította, de szüksége is volt csapatának a védéseire, mivel a Penguins csatárai sem remekeltek. Jevgenyij Malkin a harmadik harmad elején szerzett vezetést a Pingvineknek, a 2-0-ás végeredményt pedig Pascal Dupuis másodpercekkel a lefújás előtt állította be, miután az üres kapuba talált

eredmények, főcsoport-elődöntők, 3. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 0-2
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása:
2-1 a Pittsburgh javára.

Nyugati főcsoport:
Detroit Red Wings - San Jose Sharks 3-4 - hosszabbítás után
A párharc állása:
3-0 a San Jose javára