Vágólapra másolva!
A címvédő MKB Veszprém magabiztos, 41-31-es győzelmet aratott a vendég Pick Szeged felett a Budapest Bank férfikézilabda-liga döntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

Budapest Bank Liga, döntő, 1. mérkőzés:
MKB-Veszprém - Pick Szeged 41-31 (21-13)
gól:
Vujin 6 (5), Terzic 5 (1), Iváncsik G. 5, Pérez 4, Sulic 4, Gulyás 3, Iváncsik T. 3, Vilovski 3, Eklemovics 2, Lapcevic 2, Lusnyikov 2 (1), Sesum 2, illetve Zvizej 9 (1), Stranovsky 6, Herbert 3, Vancsics 3, Zubai 2, Andjelkovic 2, Katzirz 2, Simon 2, Nenadic 1, Osmajic 1
kiállítások: 12, illetve 8 perc
hétméteresek: 8/7, illetve 3/1
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprémnek.

A találkozó gyászszünettel kezdődött. Zoran Kurtes, a Tisza-partiak korábbi edzője, a Constanta trénere 44 éves korában pénteken szívroham következtében meghalt. Rajta kívül a két olimpián és négy vb-n bíráskodó Márki László nemzetközi játékvezetőre is emlékeztek, aki 82 esztendősen hunyt el.

A hazaiaknál átmenetileg sikerült megoldani a kapuskérdést: Peric a pályán, Fazekas a cserepadon kezdett. A vendégek a 4. percig vezettek, aztán sorozatban három gólt kaptak, ráadásul még büntetőt is rontottak. A Veszprém nem tudott ellépni, a 12. percben egyenlő volt az állás (7-7), nem sokkal később pedig a Szeged jól használta ki Lusnyikov kiállítását, és fordított (9-10).

Fej fej mellett haladt a két csapat, majd amikor a veszprémi cserék lökést adtak, a vendégek edzője 14-12-nél, a 22. percben időt kért. Hiába, mert egyre jobban védekezett a címvédő, hazai csapat, a megszerzett labdákból fokozatosan növelte előnyét, még emberhátrányban is. A Pick megszakítás nélkül tíz gólt kapott 11 perc alatt, s már a szünetre tetemes hátrányba került.

A második félidő kapusbravúrokkal indult, három percet kellett várni az első találatra. Változatlanul kifogástalanul védekezett a hazai alakulat, a 37. percben már kétszámjegyű volt a különbség (24-14). Ebben a szakaszban Pérez remekül élt a pályán, nem látszott mozgásán, hogy augusztusban már 39 éves lesz.

Forrás: foto24.hu

A további képekért kattintson!

Amikor aztán kicsit könnyelművé vált a hazaiak támadó alakzata, Peric fogott ziccereket. A közönség és a szerb hálóőr kölcsönösen megtapsolta egymást. A vendégektől gyakorlatilag csak Zvizej volt veszélyes, míg a veszprémiek már a látványról és a trükközésekről sem feledkeztek meg, sőt arról sem, hogy minden mezőnyjátékosuk legalább kétszer eredményes legyen.

A hajrá előtt, 37-25-nél időt kért a Szeged. A záró perceket kettős emberelőnyben töltötték a vendégek, így tudták valamelyest kozmetikázni az eredményt.

Mocsai Lajos a Veszprém honlapján értékelt: Tiszteljük a Szegedet, akármilyen összeállításban lépnek pályára, minőségi csapatot alkotnak. A felkészülésünk jól sikerült, megérdemelten győztünk, a 3-2-1-es védekezés ellen jól felkészültünk, a különbséget azonban túlzónak tartom. A nagy különbség annak köszönhető, hogy volt néhány, a modern kézilabda természetéből adódó fázisunk, ahol 3-4 gólt tudtunk válasz nélkül lőni. 1-0-ra vezetünk, nagyon nehéz meccsek várnak még ránk.

Dragan Djukic
szintén az MKB hivatalos oldalán nyilatkozott a meccsről: Először is gratulálok a Veszprémnek a tízgólos győzelemhez. Támadás és védekezés nélkül nehéz ellenük játszani. Kivételt képeztek a szélsők, akik jó teljesítményt nyújtottak. Az MKB győzelme teljes mértékben megérdemelt.

A sorozat további programja:
2. mérkőzés: Szeged - Veszprém, május 16., 11.40
3. mérkőzés: Veszprém - Szeged, május 23., 12.15

ha szükséges:
4. mérkőzés: Szeged - Veszprém, május 26.
5. mérkőzés: Veszprém - Szeged, május 30