Vágólapra másolva!
A Montreal legyőzte a címvédő Pittsburgh-öt az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében, így az utolsó, hetedik mérkőzés dönt a továbbjutásról. A Philadelphia nyert Bostonban, ezzel összesítésben 3-2-re szépített.

A Montreal keleten az utolsó kiemelt, ennek ellenére az első körben hét meccsen kiejtette az alapszakasz-győztes, Alekszandr Ovecskin fémjelezte Washingtont. A kanadai gárda most is hasonló bravúrra készül, csak éppen a Sidney Crosby vezérelte Pittsburgh-gel szemben. A Canadiensben Michael Cammalleri már 11. gólját szerezte a playoffban. Ezt megelőzően 1993-ban volt a klubnak ilyen hatékony csatára a rájátszásban Vincent Damphousse személyében, abban az évben bajnok lett a patinás alakulat. Ez egyébként az utolsó kanadai siker a Stanley-kupában.

A másik ágon a sérülésektől tizedelt Philadelphia megint nyert a Boston ellen, pedig most még kapusa, Brian Boucher is cserét kért térdpanaszai miatt. A Bruins öt győzelem után először kapott ki hazai jégen a mostani playoffban. A vendégek összesítésben már 0-3-ra álltak, és most a hatodik meccset náluk rendezik. Az NHL történetében eddig kétszer - 1942-ben a Torontónak a Detroit ellen, 1975-ben pedig a New York Islandersnek a Pittsburgh ellen - sikerült fordítani 0-3-ról.

NHL, Keleti-főcsoport, elődöntő:
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 4-3
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 0-4
Az állás: 3-2 a Boston javára