Vágólapra másolva!
A címvédő MKB Veszprém nagy csatában 32-31-re nyert a Pick Szeged otthonában vasárnap, így már 2-0-ra vezet a férfi kézilabda NB I három győzelemig tartó döntőjében.

Budapest Bank Liga, döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged - MKB-Veszprém 31-32 (13-14)
Szeged: Liszkai, Marjanac (kapusok) - Andjelkovic 2, Herbert, Katzirz 3, Lele, Nenadic 9, Oszmajic, Simon, Stranovsky 1, Vadkerti, Vancsics, Zubai 3, Zvizej 13 (2).
Veszprém: Peric, Fazekas (kapusok) - Eklemovics, Gulyás 4, Iváncsik G. 7 (4), Iváncsik T., Lapcevic, Lusnyikov, Pérez 7, Sesum 1, Sulic 6, Terzic 1, Vilovszki, Vujin 6.
kiállítások: 12, ill. 18 perc.
hétméteresek: 4/2, ill. 5/4.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-0 a Veszprémnek

Az egy héttel ezelőtti felvonáson a veszprémiek simán, 41-31-re nyertek, és most is ők számítottak esélyesnek. A Szeged ezt megelőzően utoljára 2008. május 20-án tudta megverni legnagyobb riválisát. Azóta sorozatban 56 meccsen át nyert mindig a címvédő.

Kapusbravúrokkal indult a fontos csata, majd a harmadik percben, 2:46-nál, éppen a nyitó, hazai gólnál néhány lámpa kialudt, így kényszerszünetet rendeltek el a bírók. Tíz percbe telt, mire újra lehetett folytatni a játékot.

A vendégek csak 2-0 után, a 6. percben köszöntek be először. Lusnyikov kiállítása alatt nem tudott elhúzni a Tisza-parti alakulat, így aztán a 10. percben 3-3 lett az állás. Terzic büntetése alatt viszont Zvizej sorozatban háromszor betalált (6-3), majd őt küldték ki, és megint egyenlített a Veszprém. A játékvezetők a továbbiakban is sok kiállítást ítéltek, így nem alakult ki folyamatos játék.

A nagy rohanásban a 23. percben először szerzett vezetést a Veszprém (8-9), majd Pérez és Sulic remeklésével 10-12 lett. Azonnal időt kért a Szeged, és a szünetig sikerült faragnia a hátrányból.

A második félidő elején nem jellemezte olyan hatékony védekezés, mint a korábbi szakaszt, így pedig potyogtak a gólok. Felváltva vezetett mindkét együttes, az egyik oldalon Nenadic, a másidon Pérez sziporkázott. A 44. percben, 23-22-nél Terzic megkapta harmadik kiállítását, s vele a piros lapot, így a vendégvédelem egyik oszlopa dőlt ki. A létszámfölényben előnyt szerzett a Szeged, majd a lendületet megtartva látványos gólokkal 27-23-ra megugrott.

Pérez duplájával apadt a különbség, ám olyan extázisban játszottak a hazaiak, hogy még Vadkerti büntetése alatt is betaláltak. Hét perccel a vége előtt, 29-25-ös szegedi vezetésnél időt kértek a vendégek.

Természetesen nem adta fel az MKB, és sok futásra alapuló támadásokra tért át. Az 56. percben 30-29-nél kapust cseréltek a hazaiak, de így sem maradt el az egyenlítés. Időt kért a Szeged, de a Veszprém még fordítani is tudott. Az utolsó percet emberelőnyben játszotta a Pick, ám 30 mp-vel a vége előtt az amúgy 13 gólig jutó Zvizej hétméteresét Fazekas hárította. Ezzel eldőlt a csata, és a Veszprém - ha nyer egy hét múlva hazai környezetben - 18. alkalommal lesz bajnok.

A sorozat további programja:
3. mérkőzés: Veszprém - Szeged, május 23., 12.15

ha szükséges:
4. mérkőzés: Szeged - Veszprém, május 26.
5. mérkőzés: Veszprém - Szeged, május 30.

Kiegyenlített a Dunaújváros a bronzmeccsen

Kiegyenlített a Dunaújváros a férfi kézilabda-bajnokság bronzcsatájában, miután a párharc második mérkőzésén, vasárnap legyőzte a Tatabányát. A 26-24-es hazai sikerhez a Dunaferr részéről a végig kiegyensúlyozott csapatteljesítmény mellett a 12 gólig jutott Nagy Kornél eredményessége kellett.

Budapest Bank liga, a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Dunaferr - Tatabánya 26-24 (15-9)
A három nyert meccsig tartó párharc állása:
1-1. A következő meccset jövő vasárnap rendezik.