Társoldalunk:

Egyenlített az Eger a Vasas elleni pólódöntőben

2010.05.22. 12:28

Ötödik mérkőzés dönt a 2009/2010-es férfivízilabda-bajnokság aranyérmeséről, mivel hosszabbítást követően, 7-7 után büntetőkkel az Eger legyőzte a Vasast, ezzel pedig 2-2-re egyenlített a három sikerig tartó rájátszásos döntő szombati, budapesti összecsapásán.

A címvédő Vasas fennállása 17. élvonalbeli elsőségét harcolhatta volna ki, ha győz, míg az Eger még sosem volt bajnok. Az ötödik összecsapást szerdán rendezik a hevesi fővárosban.

Vodafone férfi ob I, rájátszásos döntő, 4. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - ZF-Eger 11-12 (1-1, 2-0, 1-3, 2-2 - 1-0, 0-1 - 4-5) - hosszabbítás után, ötméteresekkel
góldobók: Varga Dániel 3, Hosnyánszky 2, Varga Dénes, Fülöp 1-1, illetve Biros, Graham 2-2, Feltham, Hegedüs, Binder 1-1
a büntetőpárbajban: Hosnyánszky, Varga Dániel, Kovács R. és Katonás belőtte, Varga Dénes és - a 6. párban - Hosnyánszky elhibázta, az egrieknél Biros (mindkétszer), Feltham, Bárány, Kovács G. értékesítette, Varga II. Zs. kihagyta
A három győzelemre kiírt párharc állása: 2-2

A Szőnyi úti uszodában a kapu mögött már ott volt a bajnoki serleg, és ki voltak készítve az érmek is, ám elmaradt a bajnokavatás. A Vasas összesítésben 2-1-es előnye birtokában lezárhatta volna a sorozatot, de hiába kezdett ezúttal is jobban, és húzott el a nyögvenyelős kezdés után két góllal, az egriek 1-3-ról, s 2-4-ről felállva előbb kiegyenlítettek, majd - 5-4-re, aztán 6-5-re - a vezetést is átvették.
A rendes játékidőben azonban 6-6-ra végeztek a felek, majd a hosszabbítás után - amelyben itt is, ott is 1-1 gól esett -, ahogyan a döntő első meccsén, ezúttal is ötméteresek határoztak.

Az 5-5 dobó közül Varga Dénes, majd Varga Zsolt hibázott, ennél fogva 4-4-ről, az első rontásig folytatódott a párbaj. Ekkor Hosnyánszky Norbert lövését Szécsi Zoltán kivédte, Biros Péter ugyanakkor bevágta a balsarokba Nagy Viktornak, ami egri sikert jelentett, egyszersmind azt is, hogy a hevesiek összesítésben 2-2-re alakították az állást, jöhet tehát a két együttes között valóban mindent eldöntő ötödik meccs, de már Egerben, szerdán 17.45-től.

Földi Lászlónak, a Vasas edzőjének véleménye szerint több olyan szituáció is volt a szombati mérkőzésen, amikor már úgy tűnt, megnyerték a találkozót: "Az volt a probléma, hogy ezt el is hittük. A hosszabbításban pont Biros Pétert hagytuk szabadon, ez végzetes hiba volt."

Gerendás György szerint csapata továbbra sem számít esélyesnek: "Ha humorizálni akarnék, akkor azt mondanám, várjuk Egerben az ötösöket. Ez a küzdelem háború volt, a rulettből mi jöttünk ki jobban. Nem vagyunk esélyesek az ötödik meccsen, ahogyan ma sem mi voltunk a favoritok, de a mérkőzés második felében felszabadultabban tudtunk játszani. Szemben az eddigi meccseinkkel, most képesek voltunk mi is akciógólokat lőni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK