Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a decemberi női Európa-bajnokság kiemelési rendjét. A kontinensviadalon részt vevő 16 válogatott csoportbeosztásának sorsolását június 5-én, az Odensében megrendezésre kerülő Dánia-Norvégia mérkőzés szünetében tartják. A magyar válogatott a második kalapba került, Horvátország, Ukrajna és Dánia társaságában.

A 16 résztvevőt négy kalapba sorolták a szervezők, az elsőbe a címvédő és házigazda Norvégia mellé a selejtezők csoportgyőztesei közül Spanyolország, Montenegró és Németország került.

A második kalapba a másik házigazda, Dánia mellett Ukrajna, Horvátország és Magyarország kapott besorolást. A 3. kalapban Franciaország, Oroszország, Románia és Svédország, a negyedikben Szerbia, Szlovénia, Hollandia és Izland található.

A két rendező ország - annak ellenére, hogy az EHF vezetői nem beszélnek irányított sorsolásról - komoly könnyítést kapott azzal, hogy a négy csoporthelyszín mindegyikébe nevezhetett egy csapatot, mintegy elkerülendő a legnagyobb riválisokat. Így lehet tudni, hogy Aalborgban Dánia, Aarhusban Oroszország, Larvikban Németország, lillehammerben Norvégia játszik majd.

De ez legalább arra jó, hogy tudjuk, Mátéfi Eszter csapata biztosan nem lesz egy négyesben a norvégokkal és az oroszokkal.

Az eddigi Eb-csoportbeosztás:

A csoportB csoportC csoportD csoport
AalborgAarhusLarvikLillehammer
NémetországNorvégia
Dánia
Oroszország


A csoportmérkőzéseket Aalborgban, Aarhusban, Larvikban és Lillehammerben rendezik, a középdöntőkre Herningben és Lillehammerben kerül sor, míg a helyosztókat Herningben rendezik meg december 7-19-e között.