Vágólapra másolva!
Az előzetesen beharangozott négy sztárjátékos egyike sem szerződik a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapatához, így a sportág egyik legnagyobb fellegvára az európai középmezőny szintjére süllyedhet vissza. A klub hivatalos közleménye szerint az új edző Martin Matuschkowitz lesz.

Szerdán lemondott ügyvezetői posztjáról Gunnar Prokop, az osztrák Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapat megalapítója, s az akkor felröppenő pletykák csütörtökre valósággá váltak.

A klub hivatalos közleményben tudatta, hogy gazdasági okok miatt az előzetesen kiszemelt négy sztárjátékos - a román Carmen Amariei-Lungu, a dán Gitte Aaen és a norvég Kristine Lunde-Borgersen, valamint a hírek szerint korábban szintén Bécsbe tartó Mette Melgaard - közül egyik sem szerződik az osztrák klubhoz.

A közlemény szerint az edző az a Martin Matuschkowitz lesz, aki 1997-98-ban, illetve 2003-04-ben már dolgozott a csapatnál, klubmenedzserként pedig Dieter Heger segíti munkáját.

A Hypo korábban nyolcszor nyerte meg a legrangosabb európai klubsorozatot, a Bajnokok Ligáját, ezzel a legeredményesebb női egyesületnek számít.