Vágólapra másolva!
A Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete 2010. július 2. és 4. között Győrött, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezte meg a VI. Országos Szurkolói Kézilabdatornát, amelyen a címvédő Ferencvárosi Szucsa Kézilabda diadalmaskodott.

Az idei tornán tíz csapat 180 játékosa képviselte kedvenc csapatát. A Vác, a Gyöngyös, a Mezőkövesd, a Nyíregyháza, a Csurgó, a Dunaújváros, a Szeged, a Ferencváros szurkolói mellett a hazai színekben a BKU és a Green Danger lépett pályára a Magvassy-csarnokban.

A szombati napon zajlottak a csoportmérkőzések. A mezőny kiegyensúlyozottságát jellemezte, hogy az eddigi tornákhoz képest sokkal több döntetlen született, és leginkább az egy-két gólos különbség volt jellemző. A két csoportból a Ferencváros és a Csurgó, illetve a BKU és a Szeged jutott az elődöntőbe, míg a többiek az alsóházban folytatták a csatározásokat vasárnap reggel.

A két elődöntőt az esélyesebbnek tartott csapatok nyerték, így a harmadik helyért a BKU és a Szeged mérkőzhetett meg, az utóbbiak sikerével. A döntőben a Ferencváros az első sípszótól kezdve uralta a mérkőzést és meggyőző különbségű győzelmet aratott.

A népligetiek ezzel megvédték tavalyi elsőségüket és további egy évig őrizhetik az MKSZ vándorserlegét.

A játékvezetők megítélése alapján a torna legjobb kapusa Győri Zoltán (BKU/WJ), a legjobb mezőnyjátékos Németh Gábor (Ferencvárosi Szucsa Kézilabda) lett. A gólkirályi címet idén is Tallár Miklós (Nyíregyháza KFC) szerezte meg 31 góllal.

A torna végeredménye:
1. Ferencvárosi Szucsa Kézilabda
2. Csurgói KFC
3. Szegedi Kézilabda Fan Club
4. BKU/WJ
5. Green Danger
6. Magico Ultras Mezőkövesd
7. Nyíregyháza KFC
8. Dunaferr Kézilabda Szurkolói Klub
9. Red-Blue Panthers Vác
10. Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub