Vágólapra másolva!
A harmadik helyen végzett az olimpiai bajnok magyar férfivízilabda-válogatott az olaszországi felkészülési tornán: Kemény Dénes alakulata vasárnap egy góllal verte az Egyesült Államok együttesét. A döntőben az olaszok három találattal múlták felül a németeket.

Eredmények, a 3. helyért:
Magyarország - Egyesült Államok 12-11 (4-4, 4-3, 1-1, 3-3)
a magyar gólszerzők:
Madaras 4, Hosnyánszky, Varga Dénes 2-2, Vámos, Mátyás, Bátori, Szivós 1-1

Az első két negyedben nem is töltöttek, csak lőttek a játékosok. Potyogtak a gólok, de cseppet sem volt megnyugtató, hogy rendre az amerikaiak vezettek, többször is kétgólos előnyt kellett ledolgoznia a magyar csapatnak. A félidő előtti másodpercekben vették át a vezetést Birosék, s ettől kezdve a játék irányítása is a kezükben volt.

Az utolsó játékrész közepére megnyugtató előnyt sikerült felhalmozni, már csak arra kellett vigyázni, hogy biztonsági játékkal megmaradjon belőle egy gól - ez sikerült. Madaras ismét remekelt, kiváló teljesítményt nyújtott a teljes játékidőben védő Nagy Viktor, s gólt lőtt a fiatal Vámos, valamint Bátori, miként a tornán először játéklehetőséghez jutó Mátyás Zoltán is.

"Sok lesz a munka a következő hetekben, jó néhány játékost formába kell hozni az Eb-re" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. "Elsősorban a kapott gólok számát kel csökkenteni, mert arra nem lehet berendezkedni, hogy 12-13 gólt kelljen lőnünk ahhoz, hogy nyerjünk. A siracusai tornát hasznosnak értékelem, bár számunkra az öt meccs most sok volt, figyelembe véve azt, hogy korábban és itt is megsérültek játékosok. Nagy tapasztalat, hogy a vesztes meccseken azon a hőfokon mentünk be a vízbe, hogy így vagy úgy, de ezt a mérkőzést halálbiztosan meg fogjuk nyerni - ennélfogva nem is nyertünk. Ebben az összetételben, ebben az évben meg kell tanuljunk a középcsapatok ellen úgy játszani, mintha elődöntőről vagy döntőről lenne szó."

További eredmények, döntő:
Olaszország - Németország 9-6 (1-1, 4-2, 4-2, 0-1)

az 5. helyért:
Görögország - Kanada 9-8

a 7. helyért:
Kazahsztán - Oroszország 11-9