Vágólapra másolva!
Az augusztus végi-szeptember eleji, zágrábi Európa-bajnokságra készülő magyar pólóválogatott csütörtökön ismét megmérkőzik a német csapattal, amelytől 11-9-re kikapott a múlt szombati, olaszországi felkészülési torna elődöntőjében. A találkozót Szolnokon rendezik.

2009-ben új medencével bővült a városban a tiszaligeti uszoda, s a szolnokiak már akkor, a beruházás átadása alkalmából szerettek volna egy hírverő nemzetközi meccset szervezni, ám erre csak most kerülhetett sor.

Szalay Ferenc, a város polgármestere szerint az infrastrukturális fejlesztésekkel párhuzamosan a helyi ob I-es vízilabdacsapat is jó irányba halad afelé, hogy ismét visszaküzdje magát a sportág élvonalába. "Ez a gárda a következő idényben akár a négybe jutást is megcélozhatja" - mondta Szalay Ferenc.

A csütörtöki összecsapásról szólva a Coop Hungary Zrt. - a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatója - elnöke, Csepeli Lajos arról is beszélt Szolnokon, hogy szerinte komoly presztízscsata várható a magyar-németen. "A múlt heti, siracusai tornát megelőzően 15 éve nem kaptunk ki a németektől, és ismerve a szövetségi kapitányt, meggyőződésem, hogy a fiúk ezúttal úgy fognak medencébe szállni: ilyen vereség rövid időn belül kétszer egymás után nem fordulhat elő" - magyarázta az elnök, aki hozzátette: ma már egyébként sincsenek tét nélküli meccsek a válogatott számára, hiszen a londoni olimpiára készülve a csapat minden tagjának folyamatosan bizonyítania kell.

Babarczy Roland vízilabda-mesteredző elmondta: Magyarországon egyedülálló az a szolnoki példa, mely szerint a helyi vízilabdázók önálló medencével rendelkeznek. "Ezt a feltételt valamennyi élvonalbeli csapat számára biztosítani kellene" - fogalmazott, jelezve: a mérkőzések nézőszámát kísérőprogramokkal lehetne növelni.

A válogatott szicíliai szereplését értékelve újságírói kérdésekre válaszolva kifejtette: a végeredmény nem, ám a hibák figyelmeztetőek. A kapusok gyengélkedésére utal, hogy a csapat sok gólt kapott, és a többiek között is alig akadt, aki képességeinek megfelelő, vagy a feletti teljesítményt nyújtott. Hozzátette: a fiatalok még nem tudják pótolni az elmúlt három olimpia aranykovácsait, és kiélezett helyzetekben "hátukra venni" az együttest.

"Emellett a sorozatos sérülések miatt Kemény Dénesnek jelenleg valóban akadnak centerproblémái" - erősítette meg Babarczy Roland, aki úgy vélte: Bárány Attilával egy stabil átlagteljesítményű, megbízható játékos csatlakozik a kerethez.