Vágólapra másolva!
Sajtóértesülés szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) nem fogadta el az MJUS-Fortress Körmend nevezését a férfi bajnokság következő idényére. A Vas Népe internetes kiadásának csütörtöki tájékoztatása szerint a döntés hátterében az áll, hogy a klub nem tudta rendezni anyagi tartozásait játékosai felé.

Korábban a nemzetközi szövetség (FIBA) sem fogadta el a vasiak nevezését az EuroChallenge sorozatra, mert nem fizették be időben a nevezési díjat.

"Az utóbbi pár nap eseményei és az annak nyomán kialakult hangulatról értesülve szeretném megnyugtatni a csapatért szorító és aggódó embereket, hogy a jelenleg fennálló problémák csak és kizárólag átmeneti jellegűek, és záros határidőn belül orvosolva lesznek - szögezte le az egyesület honlapján Szabó-Forrai Zsolt tulajdonos.

"A felmerült technikai problémákért vállalom a felelősséget, és ezek létrejöttében a csapat vezetőinek egyáltalán nincsen felelőssége! A csapat vezetésével közösen azon dolgozom, hogy a jelenlegi akadályokat napokon belül elhárítsuk és a napi ügymenet ismét jó kerékvágásba kerüljön."

A Fortress Biztosítási és Befektetési Társaság igazgatója a Vas Népének azt mondta, külföldi cége amerikai számlával dolgozik, és az amerikai felügyelet miatt egy banki engedély késik.

"Bármilyen furcsa a történet, ezek a tények. A jó szándékú aggódást bárki részéről megértem, de szenzációról nem tudok beszámolni, semmilyen anyagi probléma nincs. Minőségi légiósokat is szeretnénk igazolni, a kiszemeltekkel szintén kapcsolatba léptünk."

Az MKOSZ 12 nevezést fogadott el 2010/2011-es idényre, a Körmend mellett a Dombóvár jelentkezését is elutasítva.

Hogy anyagi természetű gondok mégis lehetnek, arra bizonyíték, hogy a körmendi kosarasok nagy része a felhalmozott tartozás miatt hétfőn bojkottálta a tréninget, ezzel próbálva felhívni a közvélemény és a szurkolók figyelmét. A hírek szerint, amennyiben augusztus 23-ig nem sikerül a klubnak rendezni az anyagiakat, akkor újabb lépésre készülnek.