Vágólapra másolva!
Harmadik mérkőzését és ezzel a budapesti a Vodafone Kupát is megnyerte a magyar férfivízilabda-válogatott: Kemény Dénes csapata vasárnap a spanyol együttest verte 9-7-re.

Magyarország - Spanyolország 9-7 (3-2, 2-1, 2-4, 2-0)
a magyar góldobók:
Varga Dénes, Madaras, Hosnyánszky 2-2, Hárai, Kis G., Vámos 1-1

A Hajós uszodában ragyogó napsütéses időben rendezett vasárnap déli meccsen kezdettől a hazai csapat vezetett. Madaras Norbert akciógólja után Hárai Balázs centerezett remekül (2-0), Hosnyánszky Norbert elhajlásos bombája (3-1), majd - már a második negyedben - Kis Gábor húzása (4-2), s a nagyszünet előtt a Hosnyánszkyhoz és Kishez hasonlatosan századik válogatottságát ünneplő Varga Dénes jó hat méterről a felső sarokba küldött lökete (5-3) jelentett rendre kétgólos előnyt a magyarok számára.

A pihenőt követően azonban a szívós vendégek egyenlítettek, a magyarból lett spanyol center, Szirányi Balázs alakította 5-5-re az állást. Ez mintha a hazai játékosokat paprikázta volna fel, mert Varga Dénes megint a hálóba bombázott, a fiatal balkezes Vámos Márton pedig a bal felső sarkot vette be nem kevésbé látványos módon (7-5). A különbség viszont sehogyan sem akart háromgólosra duzzadni, sőt megint egyenlítettek a spanyolok (7-7).

A döntés a negyedik negyedre maradt, amelyben a magyarok kaptak hamarabb lábra: megúszás végén Madaras centizte ki a jobb felső sarkot (8-7), az okkal megítélt ötméterest pedig Hosnyánszky értékesítette biztos kézzel, így megint meglett a kétgólos különbség (9-7). Ráadásul Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnokhoz méltóan büntetőt hárított bő egy perccel a dudaszó előtt, összességében biztossá téve a magyar győzelmet, ezzel pedig a tornaelsőséget.

Forrás: MTI
Varga Dániel és Varga Dénes öröme

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Úgy gondolom, helyén kell kezelni ezt az Eb előtti győzelmünket, ahogy nekünk, a többieknek is felkészülési torna volt a Vodafone Kupa. Ezzel együtt természetesen öröm, hogy elsők lettünk, ez járt a szponzornak, a közönségnek, mi igyekeztünk a pillanatnyi állapotunkhoz képest a legjobbat nyújtani. A spanyolok itt maradnak, s két napig velünk gyakorolnak, aztán kis pihenő, majd pénteken utazás Zágrábba, ahol a házigazda horvátokkal játszunk edzőmeccset, vasárnap pedig már Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a németekkel kezdünk."

Az utolsó játéknap másik találkozóján:
Németország - Olaszország 10-8 (2-2, 3-1, 3-0, 2-5)

A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Spanyolország