Vágólapra másolva!
Három öltéssel varrták össze Bujka Barbara arcán azt a sebet, amelyet egy német könyök okozott a szombati, 10-10-es döntetlenre végződött nőivízilabda-mérkőzésen, a zágrábi Eb utolsó csoportkörében, de minden bizonnyal így is vízbe szállhat az oroszok elleni hétfői összecsapáson.

A vasárnap 24. születésnapját ünneplő balkezes center kidőlése komoly szakmai gondot jelentett volna Petrovics Mátyás szövetségi kapitánynak, aki aggódott is játékosa esetleges elvesztése miatt, de a jelek szerint hadba vethető állapotban lesz az elődöntőbe jutásért vívandó mérkőzésen.

"Az oroszok ellen különösen nagy szükségem van rá, sok múlik Barbara játékán" - jelentette ki a szakvezető, aki a hétfői (17.30 óra) csatát okkal minősítette roppant nehéznek. "Az egész zágrábi mezőny legatletikusabb csapata az oroszoké, a nyáron többször is találkoztunk, s két vereség mellett egy döntetlen a mérleg ellenük, akik nem mellesleg az Európa-bajnoki cím védői. A németekkel játszott meccsünk sok örömre nem adott okot, legfeljebb abból meríthetünk erőt, hogy volt tartásunk, s több ízben kétgólos hátrányból is fel tudtunk állni."

Az oroszok szövetségi kapitánya, Alekszandr Kabanov különösebben nem óvatoskodott: "Győznünk kell, s győzni is fogunk a magyarok ellen. Már az olaszokat is meg kellett volna vernünk, mert erősebbek vagyunk, s akkor csoportgyőztesként, három pihenőnapot szerezve várhattuk volna az elődöntőt, de a nagy nyerni akarásban rengeteget hibáztunk, s az olaszok a végén egyenlíteni tudtak" - mondta a szakember az MTI-nek a szombat esti csoportzárót (12-12) követően.

A magyar válogatott - a németeket megelőzve - a hollandok és a spanyolok mögött harmadik lett a B csoportban, míg a másik négyest, az A-t a görögök nyerték az oroszok, az olaszok és a házigazda horvátok előtt. A két csoportelső egyből a legjobb négybe jutott, a további két elődöntős helyért - a keresztbejátszásos gyakorlatnak megfelelően - orosz-magyar és spanyol-olasz mérkőzéseket rendeznek.

A hétfői női program:
15.30 ó: Horvátország - Németország a 7. helyért
17.30 ó: Oroszország - MAGYARORSZÁG az elődöntőbe jutásért
19.30 ó: Spanyolország - Olaszország az elődöntőbe jutásért