Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott a harmadik negyed után még csak 4-4-re állt Macedóniával szemben, s csak az utolsó játékrészben tudta kiharcolni a győzelmet a zágrábi Eb utolsó csoportmeccsén. A két gólt szerző Varga Dániel szerint sokáig impotensen játszott a magyar együttes, amely végül a 7-4-es diadalával átugrotta a középdöntőt, és csoportgyőztesként egyből bejutott a jövő csütörtöki elődöntőbe.

A magyar csapat az első negyedben 2-0-ra nyert, majd a másodikban Macedónia feljött 4-4-re, s egy gól nélküli etap után alakult ki a 7-4-es végeredmény.

"A vége jól összejött, az eleje viszont nem, mert azt beszéltük meg a meccs előtt, hogy jó lenne gyorsan elhúzni" - mondta a meccs után Varga Dániel. "Ehhez képest a macedónok kiegyenlítettek, mi meg a második, de főleg a harmadik negyedben impotensen játszottunk. Majdnem rémálom lett, ha nem nyerünk, megkapjuk az Eb balekjai címet."

A legeredményesebb magyar, a háromgólos Varga Dénes a fivérénél optimistábban nyilatkozott a találkozóról: "A komoly okok egyike, amiért nem úgy sikerült a meccs, ahogy szerettük volna, az a kiváló napot kifogó macedón kapus volt. Abba viszont belekapaszkodhatunk, hogy a végén, amikor nagyon kellett, három gólra is képesek voltunk, s egyet sem kaptunk, ez fontos volt."

Kemény Dénes szövetségi kapitány a hullámzó játék ellenére tényszerűen csak annyit mondott vasárnap: "Gratulálok a csapatnak a csoportelsőséghez!"

Sikerével Magyarország megnyerte a B csoportot, és jutalmul egyből - további meccs nélkül - a legjobb négy közé került. Legközelebb - már a fináléba lépésért - csütörtök este száll medencébe a magyar csapat a zárgrábi Mladost uszodában Olaszország vagy Németország ellen.