Vágólapra másolva!
Meggyőző játékkal, végig vezetve 33-30-as győzelmet aratott az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata az egyik legjobb európai együttesnek tartott Hamburg ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában.

Eredmény, férfi BL, 2. forduló, B csoport:
MKB Veszprém - HSV Hamburg (német) 33-30 (15-13)
Veszprém, 5000 néző
v.: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)
gól: Vujin 13/6, Gulyás 5, Pérez 4, Sulic 3, Császár 3, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 1, Terzic 1, illetve Jansen 6, Lackovic 6, Lindberg 6/2, M. Lijewski 3, Vori 3, B. Gille 3, Duvnjak 2, G. Gille 1
hetesek: 6/6, illetve 4/2
kiállítások: 10, illetve 10 perc

Vujin három góljával kezdődött a mérkőzés, a balkezes átlövő remekül használta ki a Bitter magasságából adódó hiányosságot, s az alsó sarkokat választotta. A másik oldalon Lindberg duplája mellett Vori beállósból volt eredményes (3-3).

Vujint nem tudta tartani továbbra sem a német csapat, a 13. percben úgy vezetett 6-3-ra a magyar bajnok, hogy a szerb átlövő már öt találatnál járt.

Érkezett Sandström kapus, aki jobban védett csapattársánál, de hiába zárkóztak fel a vendégek Lackovic és Vori góljaival, Terzic, majd Vujin visszaállította a háromgólos különbséget (8-5). 10-10-nél még volt egy fellángolása a Hamburgnak, de a hajrát megnyomták Iváncsikék, a 15-13-as félidei eredményt Vujin hetesből állította be.

Forrás: foto24.hu

Nézze meg a mérkőzés képgalériáját!

Forrás: Foto24.hu

A kétgólos különbség okát a statisztika is jól mutatta: amíg Fazekas jobban védett német kollégáinál, addig támadásban a Veszprém 55,5, a Hamburg 50 százalékos lövőteljesítményt produkált.

A második félidő elején Peric hetest fogott, a 2-3 gólos hazai előny pedig állandósult. Vujin nem tudott hibázni, átlövésből, büntetőből egyaránt biztos kézzel lőtt, s miután a 45. perc után - Bertrand Gille kiállítását kihasználva - Sulic és Gulyás is beköszönt, s 26-22-re módosult az állás.

Remekül játszott a Veszprém, átvészelt úgy öt percet, hogy Lusnyikov szimpla kétperces kiállítása mellett túlélt egy kettős emberhátrányt is különösebb probléma nélkül.

Az 53. percben időt kért a Hamburg (30-26), ám a kapkodásból a sokkal higgadtabb magyar együttes jött ki jól. A vége 33-30 lett, a Veszprém óriási fegyvertényt hajtott végre, s nagy lépést tett a csoportból való továbbjutás felé.

Forrás: foto24.hu

Nézze meg a mérkőzés képgalériáját!

Forrás: Foto24.hu

A csoport másik mérkőzésén:
Montpellier (francia) - Sävehof (svéd) 33-21 (16-9)

vasárnap:
Tatran Presov (szlovák) - Kolding (dán) 17.15

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.