Vágólapra másolva!
A horvát Mlados Zagrebtől elszenvedett pénteki egygólos vereség után szombaton javított a ZF-Eger, s magabiztosan, négy góllal legyőzte a házigazda Spandau 04 Berlin együttesét a férfivízilabda-Euroliga G csoportjában.

Eredmények, Euroliga, G csoport, 2. selejtezőkör, 2. játéknap:
ZF-Eger - Spandau 04 Berlin (német) 9-5 (3-1, 2-1, 3-1, 1-2)
Mladost Zágráb (horvát) - CN Marseille (francia) 12-7

Tulajdonképpen már az első negyedben eldöntötte a továbbjutás szempontjából fontos meccset a magyar együttes, melyben remekül zárt a védőfal, s jól védett Szécsi Zoltán. A hátsó alakzat fegyelmezett játékához bátor támadójáték párosult. A kanadai légiós Kevin Graham háromszor is átlőtte a berlinieket, ráadásul Kis Gábort sem tudták tartani a német védők.

A negyedik negyed előtt már 8-3-ra vezettek Birosék. A meccsről sokat elárul, hogy a hazaiak 14 előnyükből csupán egy gólt szereztek.

Az Eger a 9-5-ös sikerrel életben tartotta továbbjutási esélyeit. Ehhez vasárnap délelőtt a Marseille ellen kell győzni.

A csoport állása: 1. Mladost 6, 2. ZF-Eger 3 (21-18), 3. Spandau 3 (15-16) 4. Marseille 0.

A hazai Vojvodina pénteki, 11-6-os legyűrése után szombaton az orosz Kazannyal is elbánt a Szeged az Euroliga-selejtező F csoportjában. A csongrádi együttes vasárnap (11.30) a Bresciával találkozik, s még ha netán kikap, akkor is csoportelsőként továbbjutó négyeséből.

Eredmények, Euroliga, F csoport, 2. selejtezőkör, 2. játéknap:
Szeged-Beton VE - Kazany (orosz) 10-8
Vojvodina (szerb) - Brescia (olasz) 7-5

A csoport állása a vasárnapi záróforduló előtt: 1. Szeged 6, 2. Vojvodina 3, 3. Kazany 1, 4. Brescia 1.