Társoldalunk:

Vereséggel kezdett az Eger pólócsapata az Euroligában

2010.11.13. 13:56

Vereséggel kezdett az Eger a férfivízilabda Euroligában, miután a nyitókörben 10-9-re kikapott szombaton a spanyol Barceloneta vendégeként.

A vezetést a magyarok szerezték meg, utána azonban jó ideig csak hazai gólt láthattak a katalán drukkerek: a Barceloneta 4-1-re fordított, a félidőben pedig 6-3 volt a vendéglátók javára.

A folytatásban sem a magyar együttes diktált, olyannyira nem, hogy 9-5-re elhúzott a spanyol alakulat, s csak a hajrában, 10-7-es állásnál tudott közelebb zárkózni az Eger. Az utolsó támadásban az egyenlítésért támadhatott a Gerendás-csapat.

Huszonkét másodperccel a vége előtt a hevesiek hiába adogattak előnyben, és lőtték kapura a labdát, a mérkőzés idejét mérő óra nem működött. A hazai zsűri nem állította meg a játékot. A francia delegátus és a két bíró tízperces tárgyalásba kezdett, majd úgy döntöttek, nem kell újrajátszani az előnyt, s a labdát a spanyoloknak adták.

Gerendás György vezetőedző: "Furcsa végjáték, furcsa bírói ítéletek, de nem emiatt, hanem rossz játékunk miatt szenvedtünk vereséget."

eredmény, 1. forduló: D csoport:
Barceloneta (spanyol) - ZF-Eger 10-9 (3-1, 3-2, 3-3, 1-3)
az Eger góldobói:
Hosnyánszky Norbert, Biros Péter 3-3, Varga  II.  Zsolt, Aaron Feltham, Binder Szabolcs 1-1

KAPCSOLÓDÓ CIKK