Vágólapra másolva!
Csoportgyőztes lett a nőikézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC, miután remek védekezéssel 26-21-re legyőzte a vendég Krim Ljubljanát.

női BL, 6. (utolsó) forduló, D csoport:
Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) 26-21 (11-9)

A fontos találkozót "törzshelyén" tekintette meg Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság frissen megválasztott elnöke, Győr polgármestere, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. Mint a város vezetője a ViaSat3 csatornának elmondta, tervezik egy multifunkcionális csarnok építését, amely új otthona lehet a helyi csapatnak. Borkai amúgy rendszeres nézője a klub meccseinek.

Az már korábban eldőlt, hogy a vasárnap egymással játszó két gárda jutott a középdöntőbe, már csak a csoport első helye és a vele járó kedvezőbb sorsolás volt a tét. Ehhez az ETO-nak pontot kellett szereznie.

Parádés védekezéssel kezdett a Győr, Lunde még büntetőt is fogott, így csak a 8. percben dobta első gólját a Ljubljana. Ugyanakkor a vendégek sem zártak rosszul, emiatt negyedóra elteltével csupán 5-4 állt az eredményjelzőn. Mivel lefagyott a hazaiak góltermése, Konkoly Csaba vezetőedző időt kért, ettől gyorsabbá vált a játék. 9-5-nél Görbicz büntetőből arcon dobta a rivális kapust, akit le kellett cserélni. Aztán a Krim szintén időkéréssel próbált javítani játékán, és a félidő végére felzárkózott.

A szünet nem tett jót a színvonalnak, a folytatásban sok volt a hiba. Majdnem egyenlített a Krim, de az ETO előbb kapta el a fonalat, ennek köszönhetően a 39. percre 16-10-re meglépett. Megtört az egyre fáradtabb alakulat benyomását keltő szlovén bajnok, amely aztán időkéréssel se tudta megfékezni a hazaiak lendületét. Negyedórával a vége előtt 19-13 volt az állás, a hazaiak pedig a továbbiakban arra törekedtek, hogy a különbség ne apadjon. Ez a tervük majdnem sikerült.

A középdöntőben a Győr - mint csoportelső - egy másik csoportelsőt, valamint két csoportmásodikat (de nem a Ljubljanát) - kapja a keddi sorsoláson.

vasárnap:
Podravka Koprivnica (horvát) - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 17.15

Az állás:
1. Győr 10 pont/6 mérkőzés
2. Ljubljana 8/6
--------------------
3. Zvenyigorod 4/5
-----------------
4. Koprivnica 0/5

Az első két helyezett jutott a középdöntőbe, amelynek sorsolását kedden tartják Bécsben. A harmadik helyezett Zvenyigorod a KEK nyolcaddöntőjében folytatja szereplését.

* * *

A Hamburg saját közönsége előtt, a Montpellier pedig idegenben győzött szombaton az MKB Veszprém csoportjában, a férfikézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

eredmények, 5. forduló, B csoport:
Hamburg (német) - Tatran Presov (szlovák) 35-23 (17-11)
Kolding (dán) - Montpellier (francia) 28-36 (13-19)

vasárnap:
Sävehof (svéd) - MKB Veszprém 15.15

Az állás: 1. Veszprém 8 pont/4 mérkőzés, 2. Hamburg 6 (158-138), 3. Montpellier 6 (154-137), 4. Kolding 6 (157-156), 5. Sa:vehof 2/4, 6. Tatran Presov 0