Vágólapra másolva!
A csütörtökön megsérült Sikorcin Ladislavnak 10-14 napos pihenőt írtak elő az orvosok, ám ő tovább küzd azért, hogy játszhasson a magyar jégkorong-válogatott jövő heti szlovéniai túráján.

A szlovákiai születésű hokist a Vasas elleni Mol Liga-mérkőzésen Gröschl Tamás végleges fegyelmi büntetést érő módon támadta. Sikorcin átmenetileg elveszítette eszméletét, majd a meccs végéig sem tisztult ki, és kórházba kellett szállítani. Az orvosok szerint a csatár 10-14 napig semmit nem csinálhat, és ezután is csak óvatosan, sétával és biciklizéssel kezdheti el a mozgást.

Sikorcin azonban nem akar beletörődni ebbe, és a Jegkorong.blog.hu pénteki írása szerint saját felelősségre távozik a kórházból. Édesapja egy szlovák specialistához viszi, és ezután lesz végleges döntés arról, hogy tud-e játszani a válogatottban.

"Életemben nagyon fontos esemény, hogy magyar válogatott lehetek, nagyon boldog voltam, hogy a novemberi meghívó visszavonása után decemberben végre megmutathatom a szövetségi kapitánynak, mit tudok" - mondta a honlapnak Sikorcin. "Keményen edzettem, készültem minden nap, és úgy érzem, jó formában is vagyok. Most még nem tudom, mi lesz, nem érzem jól magam, de remélem, a keddi indulásig rendbe jövök, addig még van öt napom" .