Vágólapra másolva!
Noha a magyarok szép sikert értek el az ukránok vasárnapi legyőzésével a dán-norvég közös rendezésű nőikézilabda Európa-bajnokságon, azzal, hogy a svédek megverték a címvédő norvégokat, már bravúr kell az elődöntőbe jutáshoz.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese - leszámítva a norvégoktól elszenvedett, történelmi, 21 gólos vereséget - eddig remekül helytállt, és vasárnap kora este még úgy tűnt, hogy felülmúlva a várakozásokat, akár a négy közé juthat. Csakhogy a svédek parádés védekezéssel legyőzték a házigazdát Lillehammerben, így továbbra is százszázalékosak.

A magyaroknak az elődöntőhöz kedden a hollandokat, szerdán pedig éppen a svédeket kellene verniük, és lehet, hogy még ez is kevés lesz a négybe kerüléshez. A svédeknek ugyanis pontot kellene veszíteniük kedden a franciák ellen, vagy a norvégok újabb botlásában lehet reménykedni.

Kedvezőtlen, hogy ha a magyar-norvég-svéd hármas azonos ponttal zár, akkor a magyarok 34-13-as vereségét is figyelembe veszik, és ezzel gyakorlatilag lehetetlen jól kijönni a holtversenyből.

Amennyiben nem borul már a papírforma, akkor az ötödik hely megszerzése a realitás, ám ehhez is le kell győzni a hollandokat. Erre egyébként minden esély megvan.

Mivel a másik középdöntős hatosban csak a társrendező dánok százszázalékosak, így képtelenség megjósolni, ki lehet onnan ellenfél.

A II. csoport állása (Lillehamer):
1. Svédország 6 pont
2. Norvégia 4 (86-59)
3. Magyarország 4 (60-77)
4. Hollandia 2 (64-61)
5. Franciaország 2 (63-75)
6. Ukrajna 0

A további program:

kedd:
Magyarország - Hollandia 16.15 ó
Svédország - Franciaország 18.15 ó
Norvégia - Ukrajna 20.15 ó

szerda:
Ukrajna - Franciaország 16.15 ó
Svédország - Magyarország 18.15 ó
Norvégia - Hollandia 20.15 ó