Vágólapra másolva!
Biztosan jutott be a legjobb nyolc közé a férfi vízilabda LEN-kupában a Honvéd, amely a hazai hatgólos sikert követően hárommal kapott ki a szombat esti, kassai visszavágón. Továbbjutott az FTC is, amely a visszavágón két góllal kikapott a montenegrói Cattaro otthonában. A negyeddöntő sorsolásásra hétfőn kerül sor.

Eredmény, LEN-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Kosice (szlovák) - Groupama-Honvéd 5-2 (0-1, 2-0, 2-1, 1-0)
a magyar góldobók:
Gór-Nagy, Tóth M. 1-1
továbbjutott: a Honvéd, 16-13-as összesítéssel

A november 14-én a Kőér utcában aratott 14-8-as győzelem után a tetemes előny birtokában, kellő magabiztossággal szállhatott vízbe Vad Lajos alakulata Kassán, ahol végül is előnyének felét leadva lépett tovább a második számú kontinentális pólósorozat negyeddöntőjébe.

1-0-ra még a magyar együttes vezetett, utána azonban kölcsönös rontások sorozata következett, s a felek gyenge támadásszövése, a rossz befejezések, nem utolsó sorban pedig a két kapus remeklése miatt csak elvétve zördültek meg a hálók. A meccs feléig összesen három találat született, de a harmadik és a negyedik játékrészben sem vitték túlzásba a gólszerzést a csapatok.

"Sok helyzetet kidolgoztunk, de javarészt el is rontottuk azokat, lőttünk vagy hat kapufát, úgy is fogalmazhatok, hogy igencsak szezonvégi formában játszottunk ma. A lényeg azonban a továbbjutás volt, s arra azért vigyáztunk, hogy háromnál ne legyen nagyobb a különbség" - összegzett Novák Ferenc, a Kőér utcaiak szakosztály-vezetője.

Eredmény, LEN-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Cattaro (montenegrói) - FTC-Fisher Klíma 6-4 (2-1, 1-2, 2-0, 1-1)
a magyar csapat góldobói:
Kunac, Varga T. 2-2
Továbbjutott: a Ferencváros, 15-11-es összesítéssel

Két góllal alulmaradt a szombat esti, idegenbeli visszavágón, összesítésben azonban biztosan jutott a legjobb nyolc közé az FTC a LEN-kupában. A Primorac után a második számú kotori alakulatot november 13-án, a Népligetben 11-6-ra verte a Ferencváros, ennél fogva a visszavágóba "belefért" egy kisebb különbségű vereség is. A meccs feléig tartotta a döntetlent a magyar gárda, amely csak a harmadik nyolc percben engedte előnyhöz jutni a házigazdát, amely azonban kettőnél nem tudta nagyobbra növelni a differenciát.

"Így aztán egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk" - summázta a lényeget a zöld-fehér klub pólószakosztályát irányító Wiesner Tamás.

A negyeddöntő sorsolásásra hétfőn kerül sor.