Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks 98-96-ra győzött a nyári átigazolási szezonban LeBron Jamesszel és Chris Bosh-sal megerősödő Miami Heat otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, ezzel megszakította a floridaiak 12 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát.

A vendégek egyik nyerőembere Jason Terry volt, aki mind a 19 pontját az utolsó negyedben érte el, mellette a 26 pontos Dirk Nowitzki játszott kiemelkedően.

A Dallas legutóbbi 16 összecsapásából tizenötöt megnyert, a Miami ellen pedig sorozatban tizennegyedik alkalommal vonulhatott le győztesen a parkettről. A texasiak idén hatodszor szakítottak meg egy legalább öt győzelemből álló sorozatot.

A ligaelső San Antonio Spurs a Maverickshez hasonlóan tovább menetel. A 20 pontig és 15 lepattanóig jutott Tim Duncan vezérelte Spurs a vendég Phoenix Sunsot győzte le hétfőn nyolc ponttal, és sorozatban kilencedik sikerét aratta. A hazaiak dolgát megkönnyítette, hogy a hétvégi játékoskeringőben érintett Suns a távozó Jason Richardsonra és Hedo Turkoglura már, míg a frissen szerzett Vince Carterre, Marcin Gortatra és Mickael Pietrusra pedig még nem számíthatott a meccsen.

Duncanék jelenleg 24 győzelemmel és 3 vereséggel vezetik a ligát. A szombaton a fél csapatát kicserélő Orlando Magic továbbra is keresi önmagát. Stan van Gundy tanítványai ezúttal az Atlanta Hawks elleni csoportrangadón maradtak alul tíz ponttal, s 11. vereségüket szenvedték el a szezonban.

A Magicen nagyon meglátszott, hogy az új szerzemények nem tudtak még együtt edzeni a csapattal, így hiába lépett pályára Richardson, Turkoglu, illetve a Washingtontól megszerzett Gilbert Arenas is, a támadójáték nem volt hatékony. Az első negyedben mindössze 14 pontig jutott a gárda, míg az utolsó negyed első nyolc percében egyetlen mezőnykosarat sem hozott össze.

eredmények:
Atlanta Hawks - Orlando Magic 91-81
Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 90-101
Indiana Pacers - New Orleans Hornets 94-93
Washington Wizards - Charlotte Bobcats 108-75
Miami Heat - Dallas Mavericks 96-98
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 118-110
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 106-80
Golden State Warriors - Houston Rockets 112-121
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 113-90