Vágólapra másolva!
A debreceni Főnix Csarnokban rendezték szerda este a 2010-es kézilabdagálát. Az esemény főmérkőzésén megismételték a 2000-es olimpia női döntőjét, amelyen Dánia nagy hajrát kivágva legyőzte Magyarországot. Tíz évvel később 21-21-es döntetlen lett a végeredmény.

A gála programsorozatát a Best of Lokik összecsapása nyitotta, melyen a debreceni női kézisek és a férfi focisták korábbi és jelenlegi legjobbjai mérkőztek meg egymással. Az esélytelenebbeknek hitt focisták Kerekes Zsombor utolsó percben szerzett találatával alakították ki a 9-9-es végeredményt.

A lerövidített kézilabdameccseket több betétműsorszám tette színesebbé. Volt csörgő- és szivacslabda bemutató, valamint átadták az évtized legjobb magyar kézilabdázójának járó díjat, melyet a közönségszavazatok alapján Radulovics Bojana kapott meg. A rendező város is megválasztotta a maga legjobbját. A Haon.hu olvasói a kick-boxos Tumbász Józsefnek adták a Debrecen Bajnoka-díjat.

A show végére hagyták a Magyarország-Dánia találkozót, amely előtt a 2005-ben, autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitára emlékeztek.

A dánok akkori és jelenlegi szövetségi kapitánya, Jan Pytlick a korhűség kedvéért ugyanazokat a taktikai utasításokat vetette be, melyeket Sydney-ben alkalmazott.

A mérkőzést a dánok kezdték jobban, Kathrine Fruelund remekül mozgatta a csapatát. A magyarok a szünetre felzárkóztak, Radulovics fantasztikus passzokat adott, Farkas Ágnes és Deli Rita lőtte a gólokat, de az első húsz perc után így is 10-8 volt Dánia javára.

A fordulás után Mocsai Lajos csapata megpróbálta utolérni ellenfelét, Radulovics, Farkas Ágnes és Pádár Ildikó is betalált, de a magyar kapuban Farkas Andrea is kapta a gólokat, ami nem csoda, hiszen a magyaerokkal ellentétben a dánoknál többen most is aktív játékosok. A 28. percben sikerült az egyenlítés, Radulovics lőtte ki a jobb felső sarkot.

Forrás: MTI

A gólerősen játszó Brödsgaard visszavette a vezetést Dániának, majd nem sokkal később Kökény Beatrix góljával már ismét a magyaroknál volt az előny.

A show-elemek sem maradtak el, a dán bíró, Laursen ivószünettel próbálta megakasztani a magyar támadásokat, a szemüvegét pedig néha kölcsönadta Farkas Ágnesnek, míg Jan Pytlick szerepet tévesztett és kiállította Andorka játékvezetőt, majd beállt a magyar helyére egy időre.

Az utolsó percben a két keret összes tagja a pályán volt, a játékosoktól a gyúrókig. A lefújás előtt Dánia kapott egy hetest, amit kapura sem dobtak, így a végeredmény 21-21 lett.