Vágólapra másolva!
Nem lesz ott a magyar férfikézilabda-válogatottban a januári vébén a Barcelona átlövője, derült ki a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatából.

Bahrein ellen jól ment a magyar kéziválogatottnak

Már másfél éve nem számíthat a magyar válogatott Nagy Lászlóra. A Barcelona csapatkapitánya januárban Magyarországon edz majd, de nem a nemzeti csapattal, hanem privátban. Nagy az újév első hónapján csatlakozik a klubjához, bár ezt hivatalosan még nem közölte Mocsai Lajos szövetségi kapitánnyal.

"Úgy tűnik, hogy a férfi válogatott a jobbkezes klasszis nélkül, de remélhetőleg Carlos Perezzel a keretben vághat neki a január 13-30. között megrendezendő svédországi vébének. Nagy László hivatalosan január 2-ig kapott gondolkodási időt arra, hogy elvállalja-e a szereplést a magyar válogatott színeiben a londoni olimpiára is kvalifikáló világbajnokságon. A Sportvilág című műsorban adott interjú alapján az átlövő elszólta magát, a döntést már jóval korábban meghozta" - írta a Kézilabda.hu.

"Január 17-én kezdjük meg a felkészülést Barcelonában, ahol csak hárman nem szereplünk válogatott csapatban. Január 2-tól egyéni edzésterv alapján készülök, a hónap közepén tervezek visszamenni Barcelonába" - mondta az MR-interjúban Nagy, aki addig Kecskeméten, testvére csapatánál készül majd.

A Barcelona klasszisa novemberben nyílt levelet írt arról, hogy elsősorban a tízeurós napidíj és a rossz bizosítás miatt nem vállalja a válogatottságot. Nagy másfél éve nem szerepel a magyar nemzeti csapatban, ha 2012-ig sem lép pályára, a londoni olimpián spanyol színekben léphet pályára, mivel akkor pont letelik a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szabályai által előírt hároméves váltási időszak.

Szántó András, a magyar szövetség gazdasági alelnöke a Blikknek elmondta: "Mindent megteszünk, hogy Laci ott legyen a svédországi világbajnokságon, s játékával segítse az együttest. Arra azonban nincs semmiféle keretünk, hogy anyagilag meggyőzzük őt. Ha az ügy kapcsán pénzügyi forrásra van szükség, az csak külső partner bevonásával teremthető elő."