Társoldalunk:

Fazekas Nándor utazik a férfikézilabda-vébére

2011.01.03. 13:49

A kapus Fazekas Nándor részt vesz a január 13-án kezdődő, svédországi olimpiai kvalifikációs férfikézilabda-világbajnokságon, ugyanakkor az átlövő Perez Carlos válaszára még várni kell.

Amint Sinka László, a magyar szövetség elnöke elmondta: hétfőn személyesen egyeztetett Fazekassal és klubjával, az MKB Veszprémmel. Fazekas felesége veszélyeztetett terhes volt, a napokban szült, és a hálóőr - akire kimondva, kimondatlanul első számúként számít Mocsai Lajos szövetségi kapitány - emiatt nem tud a válogatottal együtt készülni.

"Beszéltem Nándival, folyamatosan edz a klubjában, ezzel együtt sokat lehet a családjával is. Éppen ezért az e heti, lengyelországi tornán nem játszik még, de utána csatlakozik a vb-re utazó kerethez" - jegyezte meg Sinka.

Perez vasárnap érkezett meg kubai pihenéséből, Hajnal Csaba klubvezető elmondása szerint hamarosan beszél a 39 éves átlövővel a vb-szereplésről. Az MKSZ elnöke szeretné, ha Perez már a vb elejétől a válogatott rendelkezésére állna.

Laluska Balázs változatlanul a keretben van, rögzítőkötés van a bal csuklóján, és még kell pár nap pihenés neki, de elvégzi a számára megengedett gyakorlatokat.

A válogatott kedden, 16 órakor Veszprémben, zárt kapuk mögött Algériával találkozik. Mocsai Lajos alakulata ezt követően a lengyelországi Gdyniában lép pályára, csütörtökön Csehország, pénteken Szlovákia, szombaton pedig a házigazdák ellen.

A vb január 13-án rajtol - oda 16 játékos utazhat - , a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben, az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

A Veszprémben készülő 20 fős keret:
kapusok: Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (RN Löwen-TSG Lu.-Friesenheim), Mocsai Tamás(SG Flensburg), Laluska Balázs (MKB Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
beállósok: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Pick Szeged)

KAPCSOLÓDÓ CIKK