Vágólapra másolva!
A jövő héten kezdődő világbajnokságra készülő magyar férfikézilabda-válogatott 31-24-re nyert a cseh csapat ellen a lengyelországi Újévi-kupa csütörtöki nyitómérkőzésén.

Eredmény, Újévi-kupa, 1. forduló:
Magyarország - Csehország 31-24 (13-10)
Gdynia
Magyarország: Tatai, Mikler (kapusok) - Mocsai 7, Gál 4, Törő 4, Harsányi 5, Zubai 3, Császár 3, Katzirz 2, Ilyés 1, Nagy K. 2, Gulyás, Schuch, Lékai
Csehország: Galia (kapus) - Sklenak 5, Stehlik 4, Mraz 3, Zdrahala 3, Hruby 2, Sulc 2, Motl 1, Cip 1, Prokopec 1, Horak 1, Mickal 1, Prachar, Hrstka

A négycsapatos mezőnyből csak a csehek nem szerepelnek az olimpiai kvalifikációs vb-n, a gdyniai torna másik két résztvevője, a lengyel és a szlovák ugyanakkor azonos csoportba került.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány - aki a sok sérült miatt nem a legerősebb összeállításban küldte pályára együttesét - mindenkinek lehetőséget adott. A 10. perc után, 6-5-öt követően a magyarok 10-5-re elhúztak - főleg a beállós Gál volt gólerős -, és a szünetig sem volt gondjuk. A folytatásban negyedóráig maradt a kis különbségű magyar vezetés, ám a hajrában már hengerelt a Mocsai-csapat, és a cseheken az időkérés sem segített.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "Kezdetnek jó volt ez a mérkőzés, küzdelmes, megfelelt a felkészülésünknek. Örülök, hogy a játékosok megfelelő motivációval és küzdőképességgel játszottak."

A nap másik mérkőzésén:
Lengyelország - Szlovákia 32-24 (16-10)
Gdynia
Lengyelország: Slawomir Szmal, Piotr Wyszomirski (kapusok) - Bartlomiej Tomczak 8, Michal Jurecki 4, Bartlomiej Jaszka 3, Mariusz Jurasik 3, Mariusz Jurkiewicz 3, Marcin Lijewski 3, Artur Siódmiak 2, Tomasz Tluczynski 2, Tomasz Rosinski 2, Mateusz Zaremba 2, Patryk Kuchczynski 1, Daniel Zóltak, Bartosz Jurecki, Rafal Glinski.
Szlovákia: Richard Stochl, Paul Teodor (kapusok) - Radoslav Antl 3, Martin Stranovsky 3, Ladislav Tarhai 3, Maros Balaz 2, Martin Mazak 2, Tomas Stranovsky 2, Frantisek Sulc 2, Peter Tumidalsky 2, Tomas Urban 2, Michal Kopco 1, Juraj Niznan 1, Andrej Petro.

A további program, péntek, 2. forduló:
Magyarország - Szlovákia 18.00
Lengyelország - Csehország 20.30

szombat, 3. forduló:
Szlovákia - Csehország 13.00
Lengyelország - Magyarország 15.15