Vágólapra másolva!
Jobb gólkülönbségének köszönhetően megnyerte a gdyniai Újévi-kupát a világbajnokság előtt álló magyar férfikézilabda-válogatott, amely a szombati záró mérkőzésen 31-31-es döntetlent játszott a házigazda lengyel csapattal.

Újévi-kupa, 3. forduló:
Lengyelország - Magyarország 31-31 (16-16)
a magyar góldobók:
Törő 5, Ilyés 5, Harsányi 4, Mocsai T. 4, Gál 4, Gulyás 3, Nagy K. 3, Schuch 2, Császár 1

A magyarokhoz hasonlóan a lengyelek, valamint a Mocsai-csapat által pénteken legyőzött szlovákok szerepelnek a svédországi olimpiai kvalifikációs vb-n, ugyanakkor a gdyniai torna negyedik helyén záró csehek nem.

A szombati záró meccsen az eddigi két százszázalékos együttes találkozott, így ez volt a tulajdonképpeni döntő azzal az apró kitétellel, hogy a magyaroknak elég volt a döntetlen is, mivel jobb volt a gólkülönbségük.

A találkozó elején a magyarok szereztek előnyt, majd az egész első félidőt a váltott vezetés jellemezte. 13-11-es hazai előnynél Mocsai Lajos időt kért, és csapatának a szünetre sikerült egyenlítenie.

A második félidőre több poszton is cserélt a szövetségi kapitány, és megint a magyaroknál volt a vezetés, de a lengyelek sorozatban dobott három találattal újra fordítottak. Törő és Nagy Kornél találatainak köszönhetően azonban megint volt ok a bizakodásra.

Az utolsó tíz perc 27-25-ös magyar előnyről indult, ám a lengyelek nem adták fel, és végül döntetlen született. A világbajnokságra utazó csapatot kedden hirdeti ki a kapitány. A vb-n a magyarok először pénteken játszanak az olimpiai ezüstérmes izlandiakkal.

"A legmagasabb szintű, A kategóriás torna volt, hiszen három vb-résztevő is szerepelt, ezeken túl minden meccs teltházas volt, és a kiszolgálás, a szálloda és minden egyéb is hibátlan volt. - nyilatkozta Mocsai Lajos. - Szerettük volna megnézni a válogatottat idegenben, nagy nyomás alatt játszani, hogy milyen a küzdőképesség, és hol tartunk a felkészülésben. Nyugodtan mondhatom, összeállt egy homogén, jó morálú csapat, amelyre vágytunk. Támadásban és védekezésben is sok variációt kipróbáltunk, és a gárda meccsről meccsre fejlődött."

A másik találkozón:
Szlovákia - Csehország 30-28

A végeredmény:
1. Magyarország 5 pont (94-82)
2. Lengyelország 5 (96-87)
3. Szlovákia 2
4. Csehország 0

* * *

A junior férfikézilabda világbajnoki selejtező belgiumi csoportjában:
Magyarország - Románia 35-28 (16-14)
A magyarok legeredményesebbje Ancsin Gábor volt kilenc találattal.

A csapat pénteken egy góllal kikapott a lengyelektől, vasárnap pedig a házigazda belgákkal találkozik. A négyesből az első helyezett jut ki a júliusi, görögországi vb-re.