Vágólapra másolva!
Harsányi Gergely, az Újévi-kupát megnyerő magyar férfikézilabda-válogatott játékosa szerint jól szolgálta a felkészülést a lengyelországi torna, és a csapat túllépett azon, hogy Nagy László nem tér vissza a válogatottba.

"Természetesen gondoltunk rá, hogy jó lenne megnyerni a tornát, de az volt a fő cél, hogy begyakoroljuk a taktikai elemeket a világbajnokságra" - mondta az [origo]-nak a Tatabánya jobbszélsője, aki négy gólt lőtt a lengyelek ellen 31-31-re végződött zárómérkőzésen.

A torna előtt téma volt, hogy Nagy László visszatér-e a válogatottba, Harsányi Gergely szerint a csapat le tudta zárni ezt az ügyet.

"A válogatott most megmutatta azt az oldalát, hogy össze tud fogni, és ha valaki kiesik, akkor tudjuk pótolni. Természetesen Nagy Laci rutinja jól jött volna a világbajnokságon, de ezzel a lelkesedéssel és hozzáállással nélküle is jó esélyeink lehetnek a vébén, azaz bejuthatunk a legjobb hét közé, amellyel egy lépéssel közelebb kerülnénk az olimpiához."

A magyar válogatott vasárnap repül haza Lengyelországból, a hétfői pihenőnap után Mocsai Lajos tart még néhány edzést, majd indul a csapat a vb-re.