Társoldalunk:

A hajrában szerzett biztató előnyt a Honvéd a LEN-kupában

2011.01.19. 22:32

Háromgólos előnyre tett szert a Nagyváraddal szemben a február 2-i visszavágóra a Honvéd férfi vízilabdacsapata a LEN-kupa negyeddöntőjének első, budapesti mérkőzésén. A negyeddöntő másik magyar együttese, az FTC ötgólos vereséget szenvedett az olasz Savona otthonában.

LEN-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Groupama-Honvéd - Oradea (román) 12-9 (2-3, 3-2, 3-2, 4-2)
A Honvéd góldobói
: Hárai 4, Bátori 3, Salamon, Tóth M. 2-2, Szivós 1

Savona (olasz) - FTC-Fisher Klíma 10-5 (3-0, 1-1, 2-3, 4-1)
Az FTC góldobói
: Szeles, Misic 2-2, Ágner 1

A Kőér utcában rendezett találkozón a több magyart is foglalkoztató nagyváradi együttes alaposan ráijesztett a Honvédra, amely vezetést szerzett ugyan az ifjú Bátori Bence jóvoltából, majd a válogatott center Hárai Balázs révén is eredményes volt, ám a vendégek az első pihenőig 3-2-re, majd a második negyed elején 4-2-re elhúztak.

A hazaiak szerencséjére nagy napot kifogó, s a védekezést is remekül segítő Hárai kétszer egymás után betalálva egyenlített (4-4), ám a nagyszünetre így is 5-5-tel volt kénytelen elvonulni a hazai gárda úgy, hogy Tóth Márton egyenlített.

A harmadik nyolc percben végre visszavette a vezetést a Honvéd - Bátori középről vágta védhetetlenül a hálóba a labdát (6-5) -, majd 6-6 után két Salamon Ferenc-góllal sikerült a minimálisnál nagyobb különbségre is szert tenni (8-6). Csakhogy a romániai vendégek szívósan tapadtak a házigazdákra, és a szépítést követően a befejező játékrész elején ki is egyenlítettek (8-8).   

Szivós Márton bombája hozta megint haza az előnyt (9-8), majd az ő álompasszából a mesternégyest összehozó Hárai alakította 10-8-ra az állást. A Nagyvárad nem hagyta annyiban (10-9), de Bátorinak, majd Tóthnak is helyén volt a szíve és főleg a keze (12-9). 

A háromgólos előny dacára, a látottak alapján igen nehéz visszavágóra számíthat a Honvéd Nagyváradon két hét múlva.

A LEN-kupa másik magyar szereplője, az FTC a papírformának megfelelő vereséget szenvedett a Savona otthonában.

Wiesner Tamás, az FTC szakosztály-elnöke az MTI-nek értékelte a találkozót. "A harmadik negyedig, 6-4-ig kiválóan tartotta magát a csapat, kár ezért az ötgólos vereségért, nagy lett a különbség. Nagyon hiányzott két olimpiai bajnokunk, a betegség miatt otthon maradt Varga Tamás és Varga I Zsolt, velük kiegészülve a visszavágón szép eredményt remélünk elérni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK