Társoldalunk:

A Kotor otthonában lépett közelebb a továbbjutáshoz a Vasas

2011.01.19. 21:11

A Vasas férfivízilabda-csapata egy góllal nyert Kotorban, az Euroliga 5. csoportkörében, ennél fogva még maradt esélye, hogy továbbjusson négyeséből a legjobb nyolc közé.

Férfivízilabda Euroliga, főtábla, A csoport, 5. forduló:
Primorac Kotor (montenegrói) - TEVA-Vasas-UNIQA 8-9 (3-4, 0-3, 1-0, 4-2)
A magyar csapat góldobói
: Powers, Boskovic, Kiss G. 2-2, Vörös, Vámos, Kovács 1-1

Kisebbfajta gólözön, hét találat nyitotta a találkozót az első negyedben, amelyből négyet az angyalföldi alakulat jegyzett: a légiósok közül a horvát világbajnok Miho Boskovic büntetőből szerzett vezetést, az olimpiai ezüstérmes amerikai Jeff Powers emberelőnyből módosította 2-1-re, majd 4-3-ra a Vasas-vezetést, s közben - 3-2-es montenegrói előnynél - a center Vörös Viktor is pontosan célzott átlövésből.

A második nyolc percben a tavalyelőtt EL-győztes, tavaly döntős Kotor már egy pillanatra sem emlékeztetett régebbi önmagára, váratlanul szétesően, roppant pontatlanul pólózott a hazai gárda, míg a magyar együttesből Boskovic, aztán pedig a két balkezes, Vámos Márton és a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is bevette a Primorac kapuját, a félidőre tetemesre duzzasztva az előnyt (3-7).

A harmadik negyedben a magyar bajnok ráült az eredményre, ám a vendéglátók - bár ekkor már jobban igyekeztek - egyetlen gólra voltak csak képesek (4-7). 

A záró játékrész eredménytelen akciózással telt, sokáig minden izgalom nélkül, míg váratlanul újabb hazai gól született (5-7). Ám Kovács Róbert távoli lökete (5-8), utána pedig Kiss ötméteresből szerzett gólja (6-9) segített abban, hogy ne legyen nagyobb baj. Kétszer még betaláltak (8-9) a hajrára felélénkült montenegróiak, akiknek azonban a döntetlen eléréséhez már nem maradt idejük.

A csoport másik mai meccsén a Szeged 9-7-re kikapott a vendég Herceg Novitól.

Az utolsó kör előtt a Kotor és a Vasas egyaránt 7 ponttal áll a már továbbjutott Herceg Novi mögött. A zárófordulóban a magyar együttes a Szegedet fogadja, míg a Kotor a Herceg Novihoz látogat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK