Vágólapra másolva!
Valószínűleg több kulcsjátékosát is pihenteti majd a spanyol kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Valero Rivera a magyarok ellen a svédországi világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.

A spanyol csapat az olimpiai ezüstérmes Izland 32-24-es legyőzésével már biztosan bejutott a legjobb négy közé a vébén, ám azt egyelőre nem tudni, hogy Dániával vagy a házigazda Svédországgal játszik a fináléért. Az elődöntőben mindenesetre a legjobbját kell nyújtania a spanyol válogatottnak, így könnyen lehet, hogy a magyarok elleni, 18.30-kor kezdődő mérkőzésen nem a teljes csapat játszik majd.

Az ElEconomista.es információi szerint a szövetségi kapitány pihenőt ad Raul Entrerrios Rodrigueznek és Eduardo Gurbindo Martineznek is, akik sokat játszottak a világbajnokságon. A spanyol internetes oldal megjegyzi, hogy a magyar csapatnak fontos a győzelem, ha tovább akar jutni, és bár technikailag nem a legképzettebbek, fizikailag erősek a magyar játékosok, és csak akkor nyerhetnek a spanyolok, ha ugyanúgy támadnak, mint az Izland elleni meccs első félidejében.

A Marca szerint is pihenőt kap majd több spanyol klasszis, hiszen gyakorlatilag tét nélküli számukra a meccs. A spanyol napilap kiemeli, hogy a magyaroknak viszont kulcsfontosságú a találkozó, ha ki akarnak jutni az olimpiára, így várhatóan egy lelkes ellenfél vár rájuk, amely mindent megtesz majd a győzelemért.

A Marca megemlíti, hogy a középdöntőre Pérez Carlosszal megerősített magyar válogatott jó játékkal legyőzte a németeket. A lap szerint Pérez mellett Császár Gábor a támadójáték kulcsfigurája, de láthatóan hiányzik a magyar csapatból a vb-t kihagyó Nagy László.