Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Lakers hosszabbításban győzte le a vendég Houston Rocketst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján.

A legutóbbi két mérkőzését elbukó - és az idényben először túlórázó - Lakersben ezúttal nemcsak Kobe Bryant (32 pont, 11 gólpassz) nyújtott jó teljesítményt, hanem a spanyol Pau Gasol (26 pont, 16 lepattanó) és Lamar Odom (20 pont, 20 lepattanó) is.

A ligaelső San Antonio együttese Portlandben rontotta 40/8-ra a mérlegét, miután simán kikapott a 40 pontos LaMarcus Aldridge vezette Trail Blazerstől, igaz, még így is biztosan áll az élen. A Spurs szokásos kilencmeccses körútjának első állomásán járt, a februári "rodeókörútra" azért van szükség, mert a texasi csarnokban ez idő alatt a hagyományos haszonállat- és rodeófesztivál zajlik.

A Boston sacramentói sikerével eldőlt, hogy biztosan a Celtics áll most vasárnap a Keleti-főcsoport élén, így Doc Rivers vezetőedző ül a február 20-án sorra kerülő All Star-gálán a keleti kispadon.

A New Orleansben alulmaradt Washington immár 0/25-ös idegenbeli mutatóval szerénykedik, és már csak négy vereségre "van szüksége" ahhoz, hogy beállítsa minden idők leggyengébb szezonrajtját vendégként. A rekordot a Dallas tartja, amely 1992/1993-ban sorozatban 29 idegenbeli vereséggel kezdte az idényt.

Eredmények:
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 114-106 - hosszabbítás után
Portland Trail Blazers - San Antoino Spurs 99-86
New Orleans Hornets - Washington Wizards 97-89
Sacramento Kings - Boston Celtics 90-95