Vágólapra másolva!
Az [origo] információja szerint új elnökjelölt is színre léphet a Magyar Kézilabda Szövetségnél. Hadházy Sándor fideszes országgyűlési képviselő a siófoki, kihelyezett frakcióülést követően azt mondta, bár felkérést még nem kapott, de ha így történne, elgondolkodna.

Ígéretéhez hűen a siófoki frakcióülést követően visszahívta pénteken szerkesztőségünket Hadházy Sándor, akinek neve az [origo] információja szerint felmerült mint a Magyar Kézilabda Szövetség egyik lehetséges új elnöke.

"Olvastam én is ezeket a híreket, csak azt tudom mondani, hivatalosan senki sem keresett még meg ebben az ügyben" - mondta Hadházy Sándor.

"Mint a parlament sportbizottságának tagja nagyon szeretem a kézilabdát, a sportág közel áll hozzám, így ha kapnék ilyen irányú felkérést, erősen elgondolkodnék. De minden más csak teória, ahhoz, hogy lépések történjenek, a kézilabda-szövetség küldöttgyűlésének kellene döntenie, ezeknek a jelöléseknek megvan a maguk rendje" - tette hozzá.

Hadházy megválasztását az áprilisi küldöttgyűlés tűzheti napirendjére. A parlamentben sportkérdésekkel is foglalkozó, vízépítő mérnök végzettségű elnökjelölt neve már 2009-ben a pomázi Nemzeti Kézilabda Centrum tervezése és megépítése során szóba került, akkor a térség országgyűlési képviselőjeként támogatta a 7,6 milliárdos projekt megvalósítását.

Januárban Sinka László elnöktől már megkérdeztük, mennyi a realitása az esetleges elnökváltásnak, miután az úgynevezett látványsportágak többségében az elmúlt évben ez a lépés már megtörtént.

"A kézilabda-szövetségben nincs bebetonozott helyem, én kifejezetten szeretném, ha néhány olyan személlyel találkoznánk, akit ide lehet édesgetni, ha kell, akár vezetőnek is. Érdekünk, hogy minél tőkeerősebb kör jelenjen meg. 1993-ban nem arra kaptam megbízatást főtitkárként, hogy pénzt szerezzek, ezt én találtam ki magamnak, ezért hajtottam, elég sokat, vagy kétmilliárd forintot belapátoltam a szövetségbe. De sohasem vagyok elégedett, jöhet más, aki képes erre vagy többre" - mondta akkor Sinka.