Társoldalunk:

Esélye sem volt a magyar pólóbajnoknak Rijekában

2011.02.16. 22:06

Súlyos vereséggel kezdte a Vasas férfivízilabda-csapata a Primorje Rijeka ellen az Euroliga negyeddöntős csoportmeccseit. A horvát gárda a B csoportban hét góllal nyert a szerda esti összecsapáson.

Euroliga, B csoport, 1. forduló:
Primorje Rijeka (horvát) - TEVA-Vasas-UNIQA 13-6 (4-2, 4-3, 3-0, 2-1)
a magyar csapat góldobói
: Powers 2, Boskovic, Kovács, Vörös, Vámos 1-1

Magyar gólokkal startolt a találkozó, csak éppen a Vasas kapta mindkettőt. A horvát együttesből előbb - az éppen a magyar bajnokcsapattól érkezett olimpiai bajnok légiós - Varga Dénes lőtt messziről Nagy Viktor hálójába, majd megúszás végén a bátyja, Varga Dániel alakította 2-0-ra az állást. Aztán végre a Vasas is megszerezte első találatát, 3-0-nál az angyalföldiek horvát világ- és Európa-bajnoka, Miho Boskovic volt eredményes emberelőnyből, majd 4-1-nél ugyancsak fórból Kovács Róbert szépített 4-2-re.    

A második negyedben ismét előnyből zárkózott tovább a Vasas amerikai centere, Jeff Powers révén (4-3), majd újólag hat az öt elleni játékban született gól itt is és ott is (5-4). A Primorje eredményes akciókból lépett el 7-4-re, Vámos Márton a szokásos emberelőnyből szépített ugyan, ám a hazaiak egy potya ízű góljuknak köszönhetően 8-5-tel vonulhattak el a nagyszünetre.  

Hazai találattal indult a harmadik nyolc perc (9-5), majd miközben a Vasas tehetetlenkedett, Varga Dániel bombája utat lelt excsapata kapujába. És még tovább romlott a helyzet, mert büntetőből is a Primorje szerzett gólt (11-5).     

A záró játékrészben átmenetileg nem folytatódott a magyar bajnok vesszőfutása, Powers a Vasas első akciógóljával 11-6-ra módosította az állást. A hazaiak szemlátomást nem erőltették a gyors támadásokat, így is meglett az egy tucat, Varga Dénes révén alakult 12-6-ra a horvát vezetés, és mivel Földi László legénysége már egyszer sem tudott betalálni, a vége 13-6-os KO-vereség lett.    

A Vasas a második csoportkörben március 9-én fogadja a Komjádi uszodában a Mladost Zagreb együttesét. A horvát gárda szerdán hazai medencében maradt alul 9-5-re az Euroliga-címvédő olasz Pro Reccóval, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert csapatával szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK