Vágólapra másolva!
Nem lép vissza a bajnokságtól a rendkívül nehéz anyagi helyzetbe került a Zalaegerszeg bajnoki címvédő kosárcsapata. A klub kedden saját honlapján közölte: egyetlen játékosa távozását sem akadályozhatja meg, bárki szabadon távozhat. A szakmai stáb és a csapatkapitány ugyanakkor kijelentette: mindenképpen végigcsinálja az idényt.

"A Zalakerámia ZTE KK pénzügyi problémáinak megoldására tett erőfeszítéseink sajnos egyenlőre nem hoztak megnyugtató eredményt. Szándékaink ellenére nem tudtunk 2011. február 15. napjáig játékosainknak és edzőinknek olyan pénzügyi garanciákat felmutatni, melyek a feléjük fennálló tartozásaink érdemi mértékű csökkentése mellett a szezon kiegyensúlyozott befejezését is szavatolná" - tudatta honlapján a bajnoki címvédő kosárcsapat.

A közlemény azt is kijelenti: a ZTE egyetlen játékosát sem akadályozza meg, hogy stabilabb anyagi helyzetben lévő klubhoz igazoljon, bár senki szerződésbontását nem kezdeményezi.

"Döntésünk nem jelenti a csapat visszalépését a bajnoki küzdelmektől, az idényt a klubnál maradó játékosokkal sportemberhez méltóan, legjobb tudásunk szerint folytatjuk" - írja az egyesület honlapja.

A klub vezetői továbbra is tárgyalnak a tulajdonosokkal, illeve lehetséges új támogatókkal.

A játékosokat sokkolta a hír, Kámán Tamás csapatkapitány a Zalai Hírlapnak elmondta: "Több társamnak van konkrét ajánlata, nem tudom, hogy ilyen előzmények után ők maradnak-e a csapatnál. Én annyit elmondok, hogy továbbra is a csapat rendelkezésére állok. Tudom, most sokan keresik a felelőst, de én azt mondom, hogy először próbáljunk meg kimászni ebből a nehéz helyzetből."

Völgyi Péter vezetőedző a szakmai stáb nevében kijelentette, hogy az idény végéig mindenképpen kitartanak a csapat mellett.

A ZTE négy-négy bajnoki címmel és kupagyőzelemmel büszkélkedhet, jelenleg is címvédő mindkét sorozatban.