Vágólapra másolva!
Márciusra visszatérhet az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának kapujába Dejan Peric. A 40 esztendős világklasszis kapust nyolc hónapon belül kétszer is műteni kellett, de őt még mindig az aktív játék érdekli, így visszautasította egy szlovén csapat edzői felkérését is.

Október óta nem lépett pályára az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának világklasszis szerb kapusa, Dejan Peric, akit az elmúlt nyolc hónapban kétszer is megműtöttek.

"Nagyon hiányzik a játék és a csapat is. De nem csak emiatt vagyok mindig ott a társak mellett, úgy gondolom, hogy kapitányként és játékosként is ez a kötelességem. Teljes erővel küzdöttem és küzdök azért, hogy mielőbb újra a pályán lehessek" - nyilatkozta a veszprémi Naplónak.

"Annak idején úgy állítottam be az életemet, hogy hosszú ideig szolgálom majd a Veszprémet, azonban a klubbal különböznek az elképzeléseink a kézilabdáról, a profizmusról, ebből adódóan az is előfordulhat, hogy holnap elvállnak az útjaink. Éppen emiatt minden egyes napot úgy kell végigdolgoznod, hogy az az utolsó nap, mert csak így nyerheted el az emberek bizalmát. Amikor el kell köszönni, tiszta lelkiismerettel és szívvel tudok majd a szemükbe nézni. Nemrég volt egy pozitív hangvételű megbeszélésem a vezetőkkel, akik tudtomra adták, hogy számítanak rám, és most nekik és nekem is az a legfontosabb, hogy minél előbb játsszak. Nemrég Celjéből kaptam edzői felkérést, de én még a pályán akarok bizonyítani" - tette hozzá.

A kapus elmondta, a csapat sorsa saját kezében van a BL-ben, az eddigi jó sorozat után az a cél, hogy igazi nagycsapatként a biztos hazai sikerek mellett idegenben is tudjon nyerni. A végső cél pedig nem lehet más, mint a BL négyes döntője.

A Veszprém szombaton hazai pályán folytathatja BL-menetelését, a B csoportot vezető csapat az NB I alapszakaszában is érdekelt szlovák Tatran Presovot látja vendégül. Mocsai Lajos együttese ezt követően még megy Koldingba és Montpellier-be, s könnyen lehet, hogy az utolsó körben dől el a csoportelsőség.

A szombati program, férfi BL, 8. forduló, B csoport:
MKB Veszprém - Tatran Presov (szlovák) 19.15

Az állás:
1. Veszprém 12 pont
2. Montpellier (francia) 10
3. Hamburg (német) 9
4. Kolding (dán) 8
5. Sävehof (svéd) 2
6. Presov 1